Dünyaca meşhur Forbes Dergisi’nde Kathleen Peddicord imzası ile piyasaya çıkan ‘2024’te Yurtdışında Mülk Satın Alabileceğiniz 5 Uygun Fiyatlı Yer’ makalesinde ilk sıraya Şimal Kıbrıs yerleştirildi. 

Makalede ülkemizin avantajları sıralanırken, Şimal Kıbrıs’ın ABD Pazarına Nazaran yüzde 47 tasarruflu bir yatırım bölgesi olduğu vurgulandı. 

Orta Doğu’dan gelen toz bölgede hava kirliliği yaratıyor

Orta Doğu’dan gelen toz bölgede hava kirliliği yaratıyor

Makalede ABD Birleşik Devletleri’nde vatandaşların ev alabilmelerinin artık imkansızlaştığına dikkat çekilerek, “Yaşam seçimi yada yatırım amacıyla mülk satın almak isteyenler, donmuş bir pazarın çözülmesini beklemek yerine, en iyi fırsatların bulunmuş olduğu başka ülkelere bakmalıdır” denildi ve tavsiyeler sıralandı.

Kathleen Peddicord “otuz senedir okuyucularıma yurtdışındaki emlak yatırımlarını tavsiye ediyorum, sadece bugünkü tavsiyem her zamankinden daha doğru” diyerek makalesine devam etti.

   Yazar makalesinde Şimal Kıbrıs’ı şu sözlerle tasvir etti: 
   “Şimal Kıbrıs, Doğu Akdeniz’de bir ada ülkesi olan ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir bölgesi ve fiili devletidir. Uzun kumlardan oluşan kıyıları, bolca güneş ışığı, muhteşem mutfağı ve dost canlısı bölge halkıyla tanınır. Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyi arasındaki tarihsel gerilimler, yakın zamana kadar gezim ve kalkınmayı güneye odakladı. Bugün ilişkiler rahat ve sınırın her iki tarafında da yaşam olağan şekilde devam ediyor. Bu da gayrimenkul yatırımcıları ve yurt haricinde ev almak isteyenler için fırsat yaratıyor şundan dolayı Şimal Kıbrıs’ta fiyatlar daha uygun ve gezim patlamasına doğru gidiyor. Dünya bu cazibeyi yakaladıkça yeni oteller, kumarhaneler, golf sahaları ve lüks marinalar açılıyor. Şimdilik Şimal Kıbrıs’ta gayrimenkul inanılmaz derecede uygun fiyatlı olmaya devam ediyor.” 
   Forbes’teki makalede Şimal Kıbrıs’ta emlak ticaretinin İngiliz sterlini üstünden yapıldığına dikkat çekilerek, “Sterlinin dolar karşısında kıymet kaybedeceği tahmin edildiğinden, ABD doları sahipleri için pazarlıklar 2024 senesinde artabilir” öngörüsünde de bulunuluyor.
   Makalede, Şimal Kıbrıs’tan sonrasında ABD’ya gore en uygun mülk alınabilecek ülkelerin Brezilya, Kolombiya, Montenegro ve Yunanistan  olarak sıralandığı görülüyor.