8 Ekim Gardiyanlar Günü sebebiyle bir bildiri yayımlayan Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği, “ülkeye kontrolsüz ve kaçak girişlerle devamlı artan nüfus sebebiyle suçlar ve suçlu sayısının arttığını, ekonomik krizin de insanları suça teşvik ettiğini” açıkladı. Artan kabahat ve suçlu sayısından dolayı Merkezi Cezaevi binasının kapasitesinin fazlaca üstünde mahkûm barındırdığını ve çalışanların iş yükünün devamlı arttığını kaydeden Birlik, “Bu hususi günü kutlarken, binalarımızın uygar ve amacına uygun kullanılabilmesi amacıyla teşkilat yasamızda mevcud ve tamamlanmamış bulunan gardiyan, işçi ve tüm öteki sivil personel kadrolarının doldurulması yetkililerden talebimizdir” dedi.

İstatistik Kurumu: Milli gelir fert başına 14 bin 636 Amerikan Doları

İstatistik Kurumu: Ulusal gelir fert başına 14 bin 636 Amerikan Doları

Birlik, milyonlarca lira harcanarak meydana getirilen binada bulunan bilhassa genç mahkumların ıslahı ve topluma kazandırılması için tasarlanan çocuk cezaevinin personel yetersizliği sebebiyle hemen hemen faaliyete alınamadığını da belirtti.

Gardiyanların daha mutlu ve rahat olacağı emek harcama ve yaşam koşullarına kavuşacağı bir ortam temenni eden Birlik, tüm gardiyanların  8 Ekim Gardiyanlar Gününü kutladı.