Başsavcı Altıncık, Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar 2. Şurası'na katıldı

Başsavcı Altıncık, Türk Devletleri Teşkilatı Başsavcılar 2. Şurası’na katıldı

Görüşmede, Ak Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ile Hanım Kolları Dış İlişkiler Başkanı Fatma Ataseven ve AK Parti KKTC Temsilcisi Fahri Yönlüer de yer aldı. 

Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Komut Yasin Kekeç, yavruvatan ayrımı yapmadıklarını,  Kıbrıs’ın kendileri için vatan  bulunduğunu ve burada bulunmaktan,  iki ülke arasındaki bağları güçlendirmekten dolayı  mutlu olduklarını söylemiş oldu. 
Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da  konuşmasında, Türkiye’de   yaşanmış olan istikrarlı  dönüşümün  önemine işaret ederek,  Türkiye Cumhuriyeti’nin  artık yalnızca kendi coğrafyasında değil tüm dünya üstünde söz sahibi olan bir ülke  konumuna geldiğini altını çizdi ve  bir Türk olarak bunu büyük bir gururla takip ettiğini söylemiş oldu.
Kuvvetli Türkiye’nin İstikrarlı Türkiye  ve  Kuvvetli bir  Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demek bulunduğunu anımsatan Gardiyanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan himayelerinde Kıbrıs’ın  Türk devletlerine açılmasıyla ilgili atılan adımın son aşama onur verici  bir girişim bulunduğunu beyan etti ve  Azerbaycan’da KKTC ile resmi temaslar yapılarak KKTC’nin bir devlet olarak orda ağırlanmasının  gurur verici bulunduğunu belirtti.

Gardiyanoğlu, Ankara’da yapmış olduğu heyetlerarası görüşmelerden de  gururla döndüğünü anımsatarak, mevkidaşı bakanlarla yapmış olduğu görüşmelerde bakanlığıyla ilgili tüm projelerin hayata geçirilmesi mevzusunda  tam bir mutabakata vardıklarını, oldukça  samimi karşılandıklarını beyan etti. Gardiyanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğini alarak yepyeni bir  Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı yaratma hedefinde olduklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.