Her iki bakana da sıcak konukseverliği sebebiyle yürekten teşekkür eden Gardiyanoğlu, emek verme ve toplumsal hizmetler için somut adımları beraber atacak olmanın heyecanını yaşadıklarını beyan etti.

Gardiyanoğlu, “ Anavatan Türkiye devamlı her koşulda yanımızdadır. Sayın Bakanlarımız da projelerimize etken  destek vererek, bunu bir kez daha ortaya koydular” dedi.
 
“BİR MİLAT YAŞIYORUZ”
Teknik ekiplerin uyumu, altyapı emek harcamaları, laboratuvarların kurulması ile ilgili Türkiye Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan destek aldıklarını belirten Gardiyanoğlu,  “Bu da bir milattır. Uzun süredir hayata geçmemişti” dedi.
Gardiyanoğlu, “ Şunu bir kez daha gördük ki, biz proje ürettikçe, fikirlerimizi geliştirdikçe, Anavatan Türkiye, KKTC’nin ve soydaşlarının devamlı yanında olmaya devam edecek. Projelerimizi desteklemeye devam edeceklerini duymak da gelecek için bizleri daha da motive etmiştir” diye konuştu.

Bir oldukça mevzuda ortaklık sonucu aldıklarına işaret ederek emek verme yaşamı ile ilgili 3. Dünya ülkelerinden KKTC’ye gelecek bazı çalışanlar için bir ekip kriterlerin ve standartların uygulanması mevzusunda hem düşünce olduklarını kaydeden Gardiyanoğlu, Toplumsal Sigortalar ile ilgili de geçmişte imzalanan protokollerde yaşanmış olan emeklilik ve primlerle ilgili eksiklikleri aştıklarını, lüzumlu talimatların bürokratlara verildiğini, teknik görüşmelerin karşılıklı ziyaretlerle artacağını söylemiş oldu.

İşgücü planlama ve öteki kurumsal yapılanma ile ilgili de tam destek aldıklarını ifade eden Gardiyanoğlu, eğitim, yazılım, ekipman ile ilgili lüzumlu teknik desteğin sağlanacağını altını çizdi.

“ YEPYENİ BİR SOSYAL HİZMET ANLAYIŞI GELİYOR
Türkiye Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşmeleri ile ilgili de  Gardiyanoğlu,“ Dış ilişkiler kökenli bir bakanımız. Kıbrıs mevzusunda,  Cumhurbaşkanı Sayın Tatar’ın politikalarına destek veriyor. Kıbrıs Türk Halkı’nın dünyaya açılmasını yürekten destekliyor” dedi.

Gardiyanoğlu, “ Toplumsal hizmetler benim en büyük hassasiyetlerimden birisi. Huzurevlerimizin, hususi eğitim merkezlerimizin, rehabilitasyon merkezlerimizin, yaşlı bakım evlerimizin, çocuk yuvalarımızın bakımı, yapımı, teknik donanımı ve insani alt yapısı ile ilgili tam bir düşünce birliğine vardık” diye konuştu. 

Gemikonağı'da olaylı gece... Bıçaklayarak yaraladı

Gemikonağı’da olaylı gece… Bıçaklayarak yaraladı

Sadık Gardiyanoğlu, “Oldukca verimli ve netice alıcı toplantılar yaptık. Yine edeyim. Bakanlığımız için bir milattır. Her iki bakanımıza da sonsuz teşekkür ediyorum. Temaslarımızın iyi geçeceğini biliyordum fakat beklediğimizden fazlasını gördük. Kızımın duasını alıp gelmiştim. Destek oldu. Anavatan Türkiye bir kez daha yanımızda bulunduğunu gösterdi. Mali İşbirliği protokolünde noksan kalan mevzuları da tamamlayacağız ve yepyeni toplumsal hizmetler bacağı artık bizi bekliyor” dedi.

Demirhan’daki Engelsiz Yaşam  Evi’nin bitirilmesinin de kendisi için ayrı bir önemi bulunduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, Mimar Mühendis Odaları Birliği’ne yoğun çabası için teşekkür etti ve  “ 30 Aralık gecesi orada ışıkları hep beraber yakacağız” diye ekledi.

“ÇOK UMUTLU GELDİM ÇOK MUTLU DÖNÜYORUM”
Erenköy’e rehabilitasyon merkezi, Kalkanlı Yaşam Evi’ne teknik destek mevzusunda da bakanlardan destek aldıklarını belirten Gardiyanoğlu, “ Oldukca ümitli geldim, oldukça mutlu dönüyorum. Mevkidaşlarımla ilk kez karşılaştım fakat sanki de 40 senelik dost şeklinde hissettirdiler. Oldukca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.