Bakan Gardiyanoğlu’na ziyaretinde,  bakanlık bürokratları, Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Emrah İbrahimoğulları ,Kıbrıs Türk  Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır ile  Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güliz Kaner de birlikte rol aldı.

Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu basına yapmış olduğu açıklamada: “Büyük hayal ve emeklerle başlanan,  ne yazık ki 9 senedir bitirilemeyen bir tesisin içindeyiz.Bir oldukca aileye ümit, hususi gereksinimli ufaklıklara sıcak yuva olacak  bu yerde maalesef  kendini bilmez bazı kişilerin bu binaya verdiği zarar ziyanın,  tesisi geri dönüşü olmayan bir noktaya getirdiğini  gezerken gördük.” dedi.

 KTMMOB Başkanı’na, Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi’ne ve  Güliz Kaner’e katkılarından dolayı teşekkür eden Gardiyanoğlu, “Burda bir takımız ve beraber meydana getirecek oldukca işimiz var.Paydaşlarımızla beraber Kıbrıs Türk halkına yakışır şekilde bu tesisi  açmak en büyük hedefimizdir”  ifadelerini kullandı. 

KTMMOB Başkanı Tunç Adanır da konuşmasında, bakanın daveti  üstüne merkezin  mevcut durumunu tespit amaçlı binayı incelediklerini, tesisin uzun süredir kullanılmamasından ve mekanik elektirik sistemlerinin çalınmasından dolayı binada çeşitli hasarların ortaya çıktığını söylemiş oldu. Bakanlığın talebi ile, oda olarak binadaki hasarın tespiti  için bulgu yapacaklarını  ve Bakanlığa sunacaklarını belirten Adanır, binanın başlangıç sürecinden beri takipte olduklarını beyan etti ve toplumsal mesuliyet görevi olarak Bakanlığa ihtiyaç duyulan desteği vereceklerini kaydetti.

Engelsiz Yaşam Merkezi yönetiminde de yer edinen Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi  Emrah İbrahimoğulları da konuşmasında toplumun faydasına olan her noktada Merkez Bankası’nın  destek olmaya daima hazır olacağını söylemiş oldu.

Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güliz Kaner de konuşmasında, Engelsiz Yaşam Evi için Evkaf’ın, Merkez Bankası’nın, derneklerinin ve bakanlığın içinde olduğu ayrı bir yönetimin kurulduğuna vurgu yaparak, bu yönetimin gelecek hafta  toplantılara başlayacağını, icraatlarla  tesisin organizasyonu mevzusunda süratli bir halde ilerleyeceklerini kaydetti.Kaner, tüm tarafların üstüne düşeni yapmış olup başarması halinde, Engelsiz Yaşam Evi’nin üç ay içinde açılabileceğine  inandığını beyan etti. 

Berova: Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı göz bebeğimizdir

Berova: Sivil Müdafa Teşkilat Başkanlığı göz bebeğimizdir

2014 senesinde temelleri atılan ve 2020 senesinde inşaatı tamamlanan, engelli bireylere  7/24 yatılı bakım hizmeti verecek ilk tesis olacak olan  Engelsiz Yaşam Evi’nin 9 senedir faaliyete geçmesi umut ediliyor.