Oğuz’dan Ankara’daki bombalı saldırı girişimine kınama

Oğuz’dan Ankara’daki bombalı hücum girişimine kınama

Kıbrıs Türk Oto  Elektrikçiler Birliği Başkanı  Abdo Okur kabulde yapmış olduğu konuşmada kayıtdışılığın ülkede büyük bir sorun bulunduğunu  belirterek bu mevzuda ortaklık içinde çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında ülkede büyük bir kayıtdışılığın olduğuna  inandıklarını  kaydederek   Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri  Bakanlığı  müsteşarlarının ortak bir komitede bu konudaki  çalışmalarını  sürdürmekte olduklarını  altını çizdi. 

GARDİYANOĞLU: “ ÇALIŞMA AFFI GÜNDEME GELECEK”
 “ Göreve geldiğim ilk günlerde söylediğim benzer biçimde en büyük hedeflerimizden biri  kayıtdışılığın önüne geçmektir.” diyen Gardiyanoğlu,  yakında emek harcama affının çıkacağının kaydetti.Bakan Gardiyanoğlu çıkacak olan  affın,  adada olan ve bir halde kaçağa düşüp sistem dışı kalan, bu ülkede çalışmak isteyen Türk uyruklu kişileri kapsayacağını ek olarak  affa başvurcak kişilerin  işyerleri  üstünden başvuracağını söyledi.

GARDİYANOĞLU: “ÇALIŞMA DAİRESİ ALTI  İLÇEDE DENETİMLERE BAŞLAYACAK… AFTAN YARARLANMAYIP KAYITDIŞI ÇALIŞTIRMAKTA ISRARCI OLAN İŞLETMELERE  YAPTIRIMLAR UYGULANACAKTIR”
Gardiyanoğlu  “Yatırımlarını muntazam icra eden, devlete ödev ve sorumluluklarını  yerine getiren sorun yaşıyor, kaçak çalışanlar ödüllendiriliyor diye oldukça  yakınma aldık. Ikimiz de  süratli  bir halde emek harcama affını gündeme getiriyoruz. Bu aftan   yararlanmak istemeyen ve kayıt dışı  emek harcama hayatına devam eden işletmeler olursa  yaptırımlar uygulanacakatır. Emek verme  dairemiz  denetimler için 6 ilçede sahada olacak.  Bu ülkede kimsenin haksız bir halde kazanç  elde etmesine bakanlık olarak gönlümüz razı değildir.” İfadelerini kullandı.  

Konuşmaların arkasından Kıbrıs Türk Oto  Elektrikçiler Birliği Başkanı Abdo Okur Gardiyanoğlu’na plaket takdim etti.