Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter  ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter, Bakan Gardiyanoğlu’na  yeni görevinin hayırlı olmasını dilerken,  Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı  ile SOS  Çocuk Köyü Derneği’nin ortaklık içinde çalıştığını ve birebir daha iyi kontakt kurabilmek için görüş alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti.

 Emek verme  ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, göreve geldiği tarihten itibaren Bakanlık olarak hayata geçimeyi plandıkları hedefler  hakkında data verdi.

Ankara’ya emek harcama ziyareti gerçekleştirdiklerini ve mevkidaşı  bakanlarla görüştüğünü ifade eden Gardiyanoğlu,  bilhassa toplumsal hizmetler alanında Anavatan’daki mevkidaşlarının  KKTC’den gelecek uygulanabilir  her projeye seve seve katkı koymaya  hazır bulunduğunu belirtti.

Tarım Bakanlığı ile Genel Tarım Sigortası Fonu'ndan ödeme açıklaması!

Ziraat Bakanlığı ile Genel Ziraat Sigortası Fonu’ndan ödeme açıklaması!

Yeşilırmak’tan Karpaz’a kadar bakanlığa ilişik tüm yarım projeleri tamamlama sonucu aldıklarını söyleyen  Gardiyanoğlu, göreve ulaştığında almış olduğu ilk şikayetin Kalkanlı Yaşam Evi bulunduğunu, binada klimaların çalışmadığını kaydetti. İlk ziyaretini oraya yaptığını söyleyen Gardiyanoğlu, Planlama inşaat  Dairesi ile ortaklık içinde çalıştıklarını, duyarlı iş insanları yardımıyla orada 150 bin dolara yakın bir harcama yapıldığını ve binanın  tadilatının devam ettiğini açıkladı.

 Ülkede ciddi bir yaşlı bakım evi eksikliği olduğuna değinen ve binanın  senelerce  atıl durumda olan bir  otel bulunduğunu anımsatan Gardiyanoğlu, TC Lefkoşa Elçiliği KEİ Ofisi ile görüşülerek, Kalkanlı Yaşam Evi için 7.3 milyon TL’lik kaynak ayrıldığını  söylemiş oldu ve Yaşam Evi’nin  örnek gösterilebilecek bir yaşlı bakım evi tesisi haline getirileceğini kaydetti.

Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi binasının  teknik  ve donanım bakımından  sıkıntılarının giderileceğini özetleyen Gardiyanoğlu, merkezde yaşanmış olan personel eksikliğinin de   TC Elçiliği   ile görüşülerek  Türkiye’den gelen hususi eğitim öğretmenlerinin  merkeze  yönlendilerek çözüleceğini belirtti.

Girne 18 Yaş Üsrtü Rehabilitasyon Merkezi  binasının yalıtım sıkıntılarının giderilmesi  ve binanın büyütülmesi için  çalışmalara başladıklarını dile getiren Gardiyanoğlu, İskele bölgesinde üç senedir hizmet vermeyen Mehmetçik ve Yenierenköy   toplumsal hizmet birimlerinin de   tekrardan açılacağının müjdesini verdi.Bölgede yaşanmış olan personel eksikliğini gidermek için Başbakan’dan yetki aldığını ifade eden Gardiyanoğlu, gelecek hafta toplumsal hizmet kısmı mezunu  dört toplumsal hizmet uzmanı gencin  istihdam edileceğini deklare etti.

Gardiyanoğlu,  Karpaz bölgesinde ciddi anlamda bir   18 yaş üstü engelli  rehabilitasyon merkezine gereksinim duyulduğuna dikkat çekerek, Sıhhat Bakanlığı üstünden  bakanlığa tahsis edilen Yenierenköy’deki  eski sıhhat merkezi binasının  da , hayırsever iş insanlarının  katkısı ile Yenierenköy ve bölge halkına  kazandırılacağını  kaydetti.

Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın  doğumdan ölüme kadar,  insana en oldukca dokunan bakanlık bulunduğunu önemle vurgulayan  Gardiyanoğlu, bakanlığın birimlerinin  değişik yerlerde bulunduğunu belirtti ve  bakanlığa bağlı birimleri tek çatıda toplayan bir hizmet binasının ihalesine çıkmayı hedeflediklerini söylemiş oldu.

  Toplumsal Hizmetler Dairesi’nin bakanlığının görünen yüzü bulunduğunu  dile getiren Gardiyanoğlu,  toplumsal hizmetler alanında SOS Çocuk Köyü Derneği ile  duyarlılık içinde  çalışmaya ve Bakanlık olarak üstüne düşen görevi halletmeye hazır bulunduğunu sözlerine ekledi.