Mersin Emlakçılar Odası Başkanı ,Türkiye Emlak Müşavirleri  Federasyonu  Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Canpolat, Mersin’de yasal olarak etkinlik gösteren Emlakçıları ,KKTC’de ki emlakçılar ile bir araya getirerek gayrimenkul alışveriş köprüsünü kurup iki ülkenin de karşılıklı emekler sağlamak için buraya geldiklerini söyledi. 
Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu  da konuşmasında  her sektörde olduğu  benzer biçimde kayıt dışı  emlakçılığın üstüne  gitmekte kesin olduklarını dile getirdi.Kayıtdışılık problemininin ülkede  mühim  bir yer tuttuğunu  dile getiren Bakan Gardiyanoğlu, gezim sektörünün ağırlıklı olduğu  bir ülkede bu tür bir imajın hoş olmadığını  söylemiş oldu. Gardiyanoğlu yapılacak olan hizmet bedellerinin  ülkede kalması  için örgütlerle  istişare içinde çalışacaklarını kaydetti.  

Tatar: KKTC’nin dağılacağı bir süreci asla kabul etmeyiz

Tatar: KKTC’nin dağılacağı bir süreci asla kabul etmeyiz

GARDİYANOĞLU: “HALKA HİZMET İÇİN GELDİK YANLIŞLARIN ÜZERİNE KARARLILIKLA GİDECEĞİZ”
Gardiyanoğlu “Amaç   sürdürülebilir  ayakları üstünde duran bir KKTC bırakmaktır.  Biz halka hizmet için geldik.  Gördüğümüz  yanlışların üstüne kararlılıkla  gideceğiz.” İfadelerini kullandı.