Kabulde, ÖZEV tarafınca hazırlanan 7-24 hizmet esaslı “Yaşam Destek Merkezi Projesi” için Bakan Gardiyanoğlu’ndan destek istendi. Gardiyanoğlu da, toplumsal devlet anlayışıyla hususi gereksinimli bireylere destek olacak projelere katkı koymaya daima hazır olduklarını belirtti.

GÖRSAY: 24 SAAT ESASLI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ BİR PROGRAM SUNMA HEDEFLENİYOR

ÖZEV Kurucu Başkanı ve Genel Müdürü  Ersin Görsay kabulde, değişik gelişen bireyler için ÖZEV tarafınca hazırlanan 7-24 hizmet esaslı “Yaşam Destek Merkezi Projesi”  hakkında Bakan Gardiyanoğlu’na data verdi. 
Yaşam Destek Merkezi Projesi” ile değişik gelişen bireylere 24 saat esaslı bireyselleştirilmiş bir program sunmayı hedeflediklerini özetleyen Görsay, değişik gelişen bireylerin örgün hale getirilmiş bir ortamda, toplumsal uyumlarını ve bağımsız yaşam becerilerini geliştirecek bir destek programı sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Değişik gelişen bireylerin sorunlarını da Bakan Gardiyanoğlu’na aktaran Görsay, sıhhat kurulu raporu ile ödenek alan bireylerin ödeneklerinin yetersiz bulunduğunu söyleyerek, bu ödeneğin asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğine işaret etti.

Toplumsal Hizmetler Dairesi tarafınca yürütülen bakıcı desteği hizmetinin toplumsal devletin gereği olarak daha etkin bir halde yürütülmesinin önemine vurgu icra eden Görsay, bakım desteğinin doğru ekip, data ve deneyim ile yönetilmesi icap ettiğini açıkladı.

Ersin Görsay, ebeveyni olmayan evlatların hayatlarını devam ettirebilmesi için destekleyici yasal düzenlemelerin yaşam bulması mevzusunda da Bakan Gardiyanoğlu’ndan destek istedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, EİT toplantısına katılmak üzere Özbekistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Tatar, EİT toplantısına katılmak suretiyle Özbekistan’a gidiyor

GARDİYANOĞLU: İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ

Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da ÖZEV’in, değişik gelişen bireylere destek olunmasında mühim bir vazife yaptığını belirterek, KKTC’de hususi eğitimin fedakarlıkla yapıldığını açıkladı. 

Toplumsal devlet anlayışıyla, hususi gereksinimli bireylere destek olacak projelere katkı koymaya daima hazır olduklarını kaydeden Gardiyanoğlu değişik gelişen bireylerin  içinde bulunmuş olduğu koşulların iyileştirilmesi için iş birliğine açık bulunduğunu açıkladı.

 Yaşam Destek Projesi’nin hayata geçirilmesi için, Vakıf ile Bakanlık içinde ortaklaşa iş protokolü yapılarak vazife ve sorumululukların belirlenmesi  mevzusunda görüş alışverişi yapılabileceğini ifade eden Gardiyanoğlu,  projenin bulgu ve şartnamesinin süratli bir halde hazırlanması halinde, lüzumlu teknik ve yasal düzenlemlerle ilgili iki kurum içinde istişarede bulunulabileceğini belirtti. 
“Vazife süremiz içinde Bakanlığımıza bağlı huzurevleri ve on sekiz yaş üstü rehabilitasyon merkezlerini   mümkün mertebe güçlendirmeyi ve bu tesislerde   verilen hizmetin  standardını artırmayı  hedefliyoruz.” şeklinde konuşan Gardiyanoğlu, hususi gereksinimli evlatların anne babaları için de ‘’ Kısa Bir Mola, Kısa Bir Nefes’’ Projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı. 

 Gardiyanoğlu değişik gelişen bireylerin ailelerinin kendine süre ayıramadığını, toplumsal problemler yaşadığını kaydederek , hem ailelerin hem de evlatların sosyalleşmeleri için  olanak yaratılacağını sözlerine ekledi.