Mevzuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Gardiyanoğlu, yılda 100 binden fazla reçetede yolsuzluğun söz mevzusu bulunduğunu kaydetti.

Basın toplantısı öncesi ilgili paydaşlarla toplantı yaptıklarını ve köktencilik kararlar aldıklarını söyleyen Gardiyanoğlu, sistemin sıfır kaçak, sıfır toleransla adım atması için adımlar atacaklarını belirtti.

Gardiyanoğlu bunlar içinde anlaşmaların ve yazılımın tekrardan ele alınması bulunduğunu dile getirdi.

Lapta Yavuzlar Lisesi'nde yarın eylem yapılacak

Lapta Yavuzlar Lisesi’nde yarın fiil yapılacak

“Fazlaca sayıda belge ve emareye ulaştık… Hepsini PGM’ye teslim ettik”

Kendisinin göreve gelmesinin arkasından Toplumsal Sigortalar Müdürü’nün başkanlık etmiş olduğu bir ekibin mevzuyu araştırmaya başladığını ve 25 günlük süreçte fazlaca sayıda belge ve emareye ulaştıklarını dile getiren Gardiyanoğlu, buldukları emareleri bugün Polis Genel Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini kaydetti.

Gardiyanoğlu mevzuyla ilgili Polis Genel Müdürlüğü’nde hususi bir ekip kurulduğunu belirtti.

“En büyük yolsuzluk vakası… Asla hoşgörü göstermeyeceğiz… Bu yola başımı koydum”

Bunun ülkede şu ana kadar karşılaşılan kim bilir en büyük usulsüzlük bulunduğunu, yapılana asla hoşgörü göstermeyeceklerini dile getiren Gardiyanoğlu, siyasal kimlik gözetmeden mevzunun üstüne gideceklerini belirtti. “Bu yola başımı koydum” diyen Gardiyanoğlu mevzunun takip edeni olmanın hem bir bakan hem de bu ülkede evlat yetiştiren bir yurttaş olarak sorumluluğu bulunduğunu belirtti.

Bunun bir ekip işi bulunduğunu da vurgulayan Gardiyanoğlu, basın toplantısı öncesinde, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Özgür Çalışan Hekimler Birliği ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ile toplantı yaptıklarını ve yapılması gerekenlerle ilgili köktencilik kararlar aldıklarını söylemiş oldu.

“Sıfır kaçak, sıfır hoşgörü… Anlaşmalar ve yazılım tekrardan ele alınacak”

Sistemin sıfır kaçak, sıfır toleransla adım atması için gerekenleri ele aldıklarını kaydeden Gardiyanoğlu, alınan kararlar içinde anlaşmaların ve yazılımın tekrardan ele alınması bulunduğunu dile getirdi.

Yolsuzluğun boyutu hakkında bir sual üstüne Gardiyanoğlu, Polis araştırmasının sürmesi sebebiyle tam data vermek istemediğini kaydetti sadece 1 yılda 100 binden fazla reçetede yolsuzluğun söz mevzusu bulunduğunu söyledi.

Gardiyanoğlu işin maddi boyutunun da basına yansıyan 90 milyon TL rakamının fazlaca üstünde bulunduğunu dile getirdi.

Mevzunun ne kadar süredir bilinmiş olduğu sorusu üstüne ise Gardiyanoğlu, meselenin daha ilkin de gündeme geldiğini, şu an Toplumsal Sigortalar Dairesi Müdürü olan Tahir Serhat’ın, müfettiş olarak vazife yapmış olduğu dönemde bu mevzuyla ilgili araştırma hayata geçirmeye çalıştığını sadece sistemin manuel olması sebebiyle kafi kanıta ulaşamadığını söyledi.

Gardiyanoğlu dijital sisteme geçilmesiyle mevzu hakkında kanıtlara ulaşılabildiğini açıkladı.