Başbakan Ünal Üstel: Üreticimize desteğimiz sürecek

Başbakan Ünal Üstel: Üreticimize desteğimiz sürecek

Görüşmede Işgören-Sen Başkanı Akın Manga da hazır bulunmuş oldu. 
Türk Eğitim- Sen  Başkanı Talip Geylan konuşmasında , Internasyonal Avrasya Eğitimcileri Birliği olarak  KKTC’nin  kuruluşunun 40. kurum yıldönümü  dolayısıyla  açık oturum gerçekleştirdiklerini belirterek  Türk dünyasının kalbinin KKTC’de attığını  kaydetti.  
“Bugünlere kolay  gelinmedi diyen”  Geylan, “ Şimdi sıra  KKTC’nin uluslarararası  camida  tanınması.  Bu aşamada  KKTC’nin ve Türkiye Cumhuriuyeti’nin ve  son dönemlerde  Türk Devletleir Teşkilatı’nın gayretinin farkındayız.  Tüm dünyanın KKTC’yi tanıyacağına yürekten inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.   
Bakan Gardiyanoğlu da konuşmasında, Türk halkının tarihinin  hep savaşım içinde geçtiğini  belirterek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9’uncu Zirvesi’nde ,Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin teşkilatta gözlemci üye ololarak  kabul edildiğine dikkat  çekti. 
Gardiyanoğluı “Kıbrıs Türkü ulusal değerleri yüksek olan ve Türklüğe sahiplenen bir  halktır. Zamanı doğru bilmek  ve tüm gençlere aktarmak hepimizin boynunun borcudur.”ifadelerini kullandı.
Gardiyanoğlu  tarih bilinçlendirme anlamında  katkılarından dolayı  sendika  temsilcilerine teşekkür ederek çalışmaların  devam etmesini temenni etti.