Gardiyanoğlu mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk milletinin bağımsızlığının mimarı, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 85. senesinde bir kez daha şükran, saygı ve özlemle yad ediyoruz.’’ ifadelerine yer verdi.

Gardiyanoğlu mesajında şunları kaydetti:

“Öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla bir tek milletinin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştiren Mustafa Kemal Atatürk; ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki görüşüyle dünyanın saygısını kazanmış, vatan sevgisiyle ve mücadeleci ruhuyla tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir liderdir.

Bu yüzden 10 Kasım bir tek Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür.



“Nitelikli yaşlanma bir devlet politikası haline gelmedikçe yaşanmış olan problemler artarak devam edecek”

Kıbrıs Türk halkı olarak hepimiz de aziz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin müessese ilkelerine, düşünce ve ideallerine sımsıkı bağlı kalmış olarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak etmiş olduğu uygar seviyelere çıkarma gayreti içinde, yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve tabanca dostlarını, istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.’’