Belediyeden meydana getirilen açıklamaya gore “Erken Teşhis Yaşam Kurtarmış olur” sloganı ile belediyede düzenlenen etkinliğe Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Başkanı Raziye Kocaismail de katıldı.

Etkinlikte meme kanserinde tertipli kontrolün önemine dikkat çekmek amacıyla pankarta el baskısı yapılmış oldu, arzu ağacına sembol asıldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay etkinlikte yapmış olduğu konuşmada, kanser hastalığında farkındalık yaratmak adına mühim bir ay içinde bulunduğunu belirtti. Uluçay, bilhassa meme kanseri ile ilgili KHYD Başkanı Kocaismail’in uzun seneler ilkin bu farkındalığı ortaya koymak ve kanser hastalığında dayanışmayı çoğaltmak için yola çıkmış olduğu vakit kendisinin ülkede görevine yeni süregelen bir hekim olarak bu mücadeleyi hatırladığını açıkladı.

Toplumda en oldukça farkındalığın meme kanseri ile ilgili bulunduğunun görüldüğünü belirten Uluçay, bu mevzuda Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ni çalışmalarından dolayı kutlama etti.

Tatar, Lacroix’yı kabul etti

Tatar, Lacroix’yı kabul etti

KHYD Başkanı Kocaismail de, “Fazlaca zorluklarla pembeyi, pembenin anlamını, erken teşhisin anlamını birleştirerek bayanların kontrollerini tertipli yaptırmasını amaçlayarak, hep yürüdüklerini ve hep seslendiklerini” açıkladı. Kocaismail, farkındalık için katkı elde eden Gazimağusa Belediyesi personeline ve Uluçay’a teşekkür etti. Kocaismail, “Ülkemin bunu sahiplenmesinden ve farkındalıkta geldiğimiz bu aşamadan dolayı oldukça mutluyum” ifadelerini kullandı.