Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı

Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova,  İsrail’in Gazze’de hastaneyi hedef alan saldırısını kınayarak; “dünya buna artık daha çok izleyici kalmamalı, internasyonal topluluk, bu vahşetin sona ermesi için harekete geçmeli, “dur!” diyebilmeli” dedi. 

Maliye Bakanı Dr. Berova mesajında şunları kaydetti; 

“İsrail, Gazze’de bir hastaneyi hedef aldı. Aralarında oldukca sayıda hanım ve çocuğun da bulunmuş olduğu yüzlerce sivil Filistinli yaşamını yitirdi. Bu bir katliamdır. Bu insanlık sucudur. Dünya’nın gözleri önünde gerçekleşen bu katliamdan insanlık adına utanıyorum. 
Gazze’de yükselen feryatlar yüreklerimizi parçalıyor. Bir doktor olarak, bir siyasetçi olarak, her şeyden önemlisi varoluş mücadelesi veren bir halkın mensubu, Kıbrıs Türkü bir yurttaş olarak, bu gaddar, bu barbarca saldırıyı lanetliyorum. 
Dünya’nın neresinde olursa olsun, savunmasız insanların; adamların, hanımefendilerin, dahası masum evlatların öldürülmesi kabul edilemez ve dünya buna artık daha çok izleyici kalmamalı, internasyonal topluluk, bu vahşetin sona ermesi için harekete geçmeli, ‘dur!’ diyebilmeli.”