Ziraat ve Naturel Kaynaklar Bakanlığı, Genel Ziraat Sigortası Fonu Yönetim Kurulu Saptama ve Değerlendirme Komitesi Raporu ışığında Kutrafa köyünde meydana gelen doludan güz patates ürünün zarar gördüğünü deklare etti.

Bakanlıktan meydana getirilen yazılı açıklamaya nazaran, doludan dolayı mağdur olan üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için “Bitkisel üretim Mecburi Sigorta Tüzüğü” kuralları çerçevesinde ziyan olan bölgeler için 7-13 Aralık tarihleri içinde (her iki tarih dahil) itiraz alınacak.

İtirazda bulunacak ziyan olan üreticilerinin ne şekilde itirazda bulunabileceklerinin Askı Listeleri üstünde bulunan duyuruda belirtildiği anlatılan açıklamada, itirazların Lefkoşa’da Genel Ziraat Sigortası Fonu’na yapılacağı kaydedildi.

Askı Listelerine itiraz edilmemesi halinde Askı Listelerindeki bulgular doğru kabul edilecek.

Bağlarda meydana gelen dolu zararıyla ilgili değerlendirme neticeleri askıya alındı

Askı Listelerindeki sonuçlara itirazı olan üreticiler en geç 13 Aralık Çarşamba günü mesai bitimine kadar Lefkoşa’da Genel Ziraat Sigortası Fonu’na 50 TL karşılığında itirazda bulunabilecek.

İtirazda bulunmak durumunda olan ziyan olan Bağ üreticilerinin ne şekilde itirazda bulunabilecekleri Askı Listeleri üstünde bulunan duyuruda açıklandı. miştir.  İtirazlar Lefkoşa’da Genel Ziraat Sigortası Fonu’na yapılacak.

Askı Listelerine itiraz edilmemesi halinde Askı Listelerindeki bulgular doğru kabul edilecek.

Dikkat... 2 saatlik elektrik kesintisi olacak

Dikkat… 2 saatlik elektrik kesintisi olacak

Doludan ziyan olan köyler şu şekilde: Aşağı Bostancı, Piyale Paşa, Kalkanlı.