Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, toplumsal medya hesabı üstünden bir izahat yaparak, Dr. Fazıl Minik Çemberine kurulan LED ekranın, Başbakan Ünal Üstel’in talimatı ile Karayolları Dairesi tarafınca yerinden sökülmeye çalışıldığını savundu.

Başkan Şenkul, “Bugün yaşananlardan dolayı birileri ve ülkem adına fazlaca üzgünüm. Biliyorsunuz ki ki Eylül ayının başından beri Dr. Fazıl Minik çemberine LED ekran kurduk ve Girne Festivalinin tüm tanıtımlarını oradan yaptık.  Ne hikmetse 1 aydır asla sesi çıkmayanlar, malum reklam yayınlanınca çok açık ki fazlaca incinmiş. Bana iletilen data sayın Başbakan Ünal Üstelin talebi ile Karayolları dairesi bizlere hiçbir bildirim yapmadan, mülkiyeti bizlere ilişkin ekranı ayaklarından kesip yerinden sökmeye çalışmıştır” ifadelerini kullandı.

Şenkul, “Girne Belediyesi zabıtaları vakaya anında müdahale ederek yapılmak istenen yasa dışı işlem durdurulmuş ve Girne Polis Müdürlüğümüze lüzumlu şikayetler yapılmıştır. Bu ekranın Karayollarına ilişkin bir alanda olduğu ve kendilerinden izin alınmadığı için bu ceberrüt yöntemi denediklerini yaptığımız görüşmelerden anladık” dedi.

Üstel: Bakü’de hem aynı dili konuştuk hem aynı duyguları paylaştık

Üstel: Bakü’de hem aynı dili konuştuk hem aynı duyguları paylaştık

“Oysaki biz aylar ilkin hem karayollarına hem de Polis müdürlüğümüze görüş ve izin talebinde bulunduk” diyen Şenkul, açıklamasına şöyleki devam etti:

“Karayolları yanıt vermedi, Polisimiz ise kurulduktan sonrasında yerinde görerek değerlendirme yapacaklarını bizlere bildirmiştirler. Devlet aklına, ciddiyetine, kurumlar arası yazışma ve saygıya asla yakışmayan bu hareketi kınadığımızın bilinmesini istiyoruz. Burası dağ başı değildir, yasa ve hukuk bir tek yurttaş için değil devleti yönetenleri de bağlamaktadır. Başbakanın yada bir başkasının kişisel düşüncesi, isteği ile kimse Girne Belediyesine ilişkin bir mülke zarar veremez.

Mesele verilen reklam değil de hakikaten trafik güvenliği ise bunu bizlere Ulaştırma Bakanlığı iletir, ikimiz de vatandaşımızın güvenliğini tehlikeye atmamak adına gereğini yaparız. Sadece bu reklam filmi dönene kadar elimize bu yönde bir talep yada uyarı gelmediğini yine ediyorum. Bu ekran oraya Başbakan istedi diye konmadı o istemiyor diye de oradan inmez.

Meclis sonucu ile konuldu, güvenlik problemi yarattığı yada yasal olmadığı bizlere resmî yollardan bildirilse gene Girne Belediyesi meclis sonucu alınır ve iner. Bu ülke, bu devlet kimsenin malı değildir hepimizindir. Bir mesele var ise izlenecek yol da voyvodalık değil diyalog olmalıdır diye düşünüyoruz.”