Üstel, Azerbaycan’a destek belirtti

Üstel, Azerbaycan’a destek belirtti

Protokole Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi adına Prof. Dr. İbrahim Benter, Gönyeli Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ve bağışçı Beha Köprülü imza koydu.
İmza töreninde yapımı hedeflenen caminin ödemeleri ile ilgili olarak da bilgilendirme yapılmış oldu. İlk etapta caminin yapım tutarı Hayırsever Beha Köprülü tarafınca Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’nin şartlı bağış hesabına bağışlanacak olan £250,000 Sterlinden karşılanacak. Cami yapımının tamamlanması için £250,000 Sterlinin yetersiz kalması halinde Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi lüzumlu giderleri karşılayacak.

İsmi Limasollu Beha Hüseyin Köprülü Cami olacak
Meydana getirilen açıklamada Camiye “Limasollu Beha Hüseyin Köprülü Cami” adının verileceği ifade edildi. 
Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi tarafınca proje ve ihalesi üstlenilen Cami’nin şekline, ebatlarına ve görüntüsüne Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi karar verecek. 18 ay içinde bitirilmesi planlanan caminin donanımı da Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi tarafınca karşılanacak.

Amcaoğlu: Ciddi bir ihtiyacımızı işbirliğiyle gideriyoruz
Gönyeli Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, imza töreninde yapmış olduğu konuşmada Gönyeli’de uzun süredir bir cami ihtiyacının açıkça görülmekte bulunduğunu ifade ederek mevcut caminin ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığını söylemiş oldu. Bilhassa cenaze olduğu günlerde ciddi bir sorun yaşandığını kaydeden Amcaoğlu, “Gönyeli-Alayköy gelişime açık ve günden güne büyüyor. Bu yüzden Çevre Yolu’nun da geçeceği bir noktaya, Gönyeli-Kanlıköy’ün birleştiği noktada bulunan araziye cami yapmayı hedefliyoruz. Bu şekilde güzel bir vakaya vesile olan Köprülü ailesine ve Vakıflar İdaresi’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah ortaklık içinde Gönyeli-Alayköy’e güzel bir cami kazandıracağız. Beha Köprülü abimiz senelerce bir kenarda biriktirdiği parasını bu hayırlı iş için harcamaya karar verdi. Bu projenin büyük seviyede finansmanını sağlayacak Köprülü ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Köprülü: “Atalarımızdan aldığımız öğütlerle hayır işi yapıyoruz”
Gönyeli-Alayköy’e yapılacak caminin yapımını üstüne alan Beha Köprülü ise yapmış olduğu konuşmada hem Vakıflar Örgütü’ne hem de Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Amcaoğlu’na teşekkürlerini sundu. Köprülü, atalarından almış olduğu dersler ve öğütlerle bu hayır işini hayata geçirmeye karar verdiklerini ifade ederek caminin kısa sürede tamamlanması ile vatandaşların hizmetine gireceğini belirtti. 

Benter: Köprülü ailesi öteki insanlarımıza örnek olsun
Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ise “Bugün benim için oldukça mutlu bigün. Oldukca hayırlı bir iş yapıyoruz. Peygamber efendimizin “insanların en değerlisi insanlara yararlı olandır” sözünü oldukça önemsiyorum. İnsanlara hayır işi yaparak yararlı olan kişiler Tanrı katında en değerlidir. Oldukca zenginlerimiz vardır sadece hiçbir hayır işi yapmazlar. Beha Köprülü ve Köprülü ailesini kutlama ediyorum. Bu zamanda örnek bir işe imza atıyorsunuz. Köprülü ailesi hayır geleneği olan bir aile. Geçmişte de birçok hayır işleri olmuştu. Bu geleneği Beha bey devam ettiriyor. İnşallah bu başkalarına da örnek olur.” diye konuştu.