Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, BRT’de 14. Saat programına katılarak Azerbaycan ziyaretine ilişkin soruları yanıtladı. 

“TELKİN AZERBAYCAN’DAN GELDİ”

Sokak hayvanlarına yardım gecesi düzenleniyor...

Sokak hayvanlarına yardım gecesi düzenleniyor…

Gürcafer, “Biz Azerbaycan organizasyonundan 15 gün ilkin haberdar olduk. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bizleri Cumhurbaşkanlığına çağrı etti. Orada Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi de vardı. Şu şekilde organizasyonu yapın telkini Azerbaycan’dan geldi” dedi.

Cafer Gürcafer, Azerbaycan ziyaretini ciddi bir siyasal ve dış ilişkiler başarısı olarak değerlendirdi.

“Bunu önemsememiz lazım.Ve devam ettirmemiz gerek. Bizim geçmişimize baktığımızda bu tür organizasyonları yaparız, heyecanlanırız sonrasında balon benzer biçimde söneriz. O yüzden ekonomik ilişkilerimizi sağlam temellere oturtmamız şarttır” diye konuştu.
 
“AZERBAYCAN’DA HELLİM TÜKETİMİ VAR. NEREDEN GELDİĞİNİ SORMAYA CESARET EDEMEDİM”

“Ben orada hellim tüketiminin bulunduğunu gördüm. Sormuş oldum, bizlerden Azerbaycan’a hellim  gönderen var mı diye.Yok  yanıtını aldım. Hellim bizim için oldukça mühim bir pazar. Nereden hellimin geldiğini sormaya cesaret edemedim. Zira Cenup Kibrıs’tan gittiği ile ilgili yanıt alacağımı tahmin ettim.Fakat biz hellim ihracaatı yapabiliriz. Başka ürünlerde de. Yurtdıṣına meydana getirilen siyasal ziyaretlerde iş dünyası da olmalıdır. Politika ile iktisat birbirinden ayrılmaz  iki olgudur” dedi.

Kaynak: BRT