İlk kez 2019 senesinde merkezi ziyaret eden Haluk Levent, geçtiğimiz günlerdeki Kıbrıs ziyareti esnasında tekrardan Merkeze gelmiş olarak 2019’dan bu yana meydana getirilen emek harcamalar hakkında data aldı.

Doğaya ve hayvanlara meydana getirilen iyileştirici her dokunuşun yanında olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Levent, ilk ziyaretinden bu yana meydana getirilen emekleri takdir ettiğini dile getirdi.

Merit International Otelleri Toplumsal Mesuliyet Projeleri Müdürü Silem Sargın Kara’nın eşlik etmiş olduğu ziyarette Levent, tedavi altındaki 8 kaplumbağanın iyileşme süreçleri hakkında da data aldı.

Feyzioğlu: KKTC, koskocaman coğrafyadaki Türk milletinin Doğu Akdeniz’deki kalesi

Feyzioğlu: KKTC, koskocaman coğrafyadaki Türk milletinin Doğu Akdeniz’deki kalesi

Haluk Levent’in, bigün ilkin boğulma şüphesiyle merkeze getirilen yeşil deniz kaplumbağasıyla yakından ilgilenmesi üstüne, kaplumbağayı gören balıkçı Levent Ziraatçi tarafınca kaplumbağaya “Haluk Levent” adı verildi.

Kendi adı ile merkezde tedavi altında olan kaplumbağanın, iyileştikten sonrasında naturel yaşam alanına bırakılacağı gün de yanında olacağını belirten Levent, en kısa sürede eski sağlığına kavuşmasını temenni etti.

Kara: “Yaralı hayvan bakım kapasitesi artırıldı”

Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanmış olan gelişmelere değinen Sargın Kara, Haluk Levent’in ilk ziyaretinde 15 olan yaralı hayvan bakım kapasitesinin bugün 25’e yükseldiğini kaydetti.

Kapasite artışına duyulan ihtiyaca vurgu meydana getiren Kara, bunun en büyük sebeplerinden birinin yaralı kaplumbağa ihbarlarında yaşanmış olan artış olduğuna dikkat çekti.

Kara, “İhbarlardaki artış her ne kadar üzücü olsa da bu durum kaplumbağalarla ilgili yaptığımız farkındalık çalışmalarından başarıya ulaşmış sonuçlar elde ettiğimizin bir göstergesidir” dedi.

Gerek balıkçılara verilen eğitimler ve merkeze meydana getirilen ziyaretlerdeki bilgilendirmeler, gerekse ünlülerin merkeze verdiği destek sunar yardımıyla toplumsal bilincin artırılmasına katkı sağlandığını kaydeden Kara, artık daha çok hasta ve yaralı kaplumbağaya ulaşabildiklerini sözlerine ekledi.