Meclis’te meydana getirilen yasaların halk için bulunduğunu vurgulayan Hasipoğlu, birçok yasanın komitelerden oy birliğiyle geçtiğini, meydana getirilen işlerin güzel bir ekip emek vermesi neticesinde ortaya çıktığını belirtti. 

“Hepimiz iktidar partisi olarak mümkün mertebe muhalefetin de sesine kulak vererek, onların yapıcı eleştirilerini dikkate alarak yasalarımızı oy birliğiyle geçirmeye çaba gösteriyoruz” diyen Oğuzhan Hasipoğlu, muhalefetten beklentilerinin en azından oy birliğiyle geçecek yasalar mevzusunda bilhassa Meclis’in açılmasında, yasaların oylanmasında nisap vermeleri bulunduğunu altını çizdi.

Pile – Yiğitler yolunda mutabakata varıldı

Pile – Yiğitler yolunda mutabakata varıldı

Hasipoğlu sözlerini şöyleki sürdürdü:

“Bir yasa Meclis’e oy birliğiyle geliyorsa Meclis’te bir nisap probleminin yada o yasanın geçmesiyle ilgili Meclis’te nisap problemi olmaması lazım. Halka hizmet için meydana getirilen yasalarda politika olmaması lazım. Nisap problemi diye bir sorun olmaması lazım” dedi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri, Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Cumhuriyet Meclisi’nde yeni yasama yılı açılışı öncesi TAK muhabirinin sorularını yanıtladı. 

Hasipoğlu, yaz tatili arkasından yeni yasama yılının yarın yapılacak törensel açılışla başlayacağını, Cumhuriyet Meclisi’nin Salı günü denetim faaliyetiyle görevine devam edeceğini söylemiş oldu.

Meclis 57 olağan, 6 muhteşem birleşim yapmış oldu… 36 yasa geçti, 34 yasa önerisinin de 10’u yasallaştı

Geçen dönem Cumhuriyet Meclisi’nin 57 olağan, 6 muhteşem birleşim yaptığını belirten Hasipoğlu, Meclis’ten 36 tane yasan geçtiğini, milletvekillerinden ise 34 tane yasa önerisi geldiğini, onların da 10 tanesinin yasalaştığını söylemiş oldu.

Meclis’in yaz tatili döneminde komite çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Hasipoğlu, komitelerin gündemindeki bazı tasarı ve önerileri geçirerek Genel Kurul’a havale ettiğini söyledi.

Hasipoğlu, geçen yaz döneminde bir muhteşem toplantı yapıldığını, 25 Ağustos 2023 tarihindeki 6. muhteşem birleşimde 11 tane yasa geçtiğini anımsattı.

Yeni dönemdeki yasalar

Bu yeni dönemde gündemde olan ve komitelerde görüşülecek yasalar bulunduğuna da işaret eden Hasipoğlu, yeni dönemde başlangıç aşamasında öne çıkacağını düşündüğü yasa tasarı ve önerilerini ise şöyleki sıraladı:

“Kabahat Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasa Tasarısı, Huzurevi Yaşlı Bakımevi Yasası,  112 Acil Servis ve Ambulans Hizmetleri Yasa Tasarısı, Naturel Afetler ve Acil Durum Yönetimi Yasa Tasarısı, Kimyasallar Yasa Tasarısı, Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet İhalesi Yasa önerisi.”

Hasipoğlu, bir de kendisinin sunmuş olduğu “Karma Oyun Kaldırılması Yasa Önerisi” bulunduğunu söylemiş oldu.

“Meclis’in bir tek yasa yapma görevi değil, denetim görevi de var…”

Meclis’in bir tek yasa yapma görevi değil, denetim görevi de bulunduğuna işaret eden Hasipoğlu, Meclis’te komiteler de bulunduğunu, bunların içinde hususi komiteler bulunduğunu kaydetti.

Hasipoğlu, Avrupa Birliği Uyum Yasaları Komitesi başkanı bulunduğunu, bununla birlikte Türkiye’de meydana gelen zelzele felaketinden dolayı Türkiye’de başlatılacak adli sürecin takip edeni amacıyla oluşturulan hususi komitenin başkanı bulunduğunu aktardı.

Oğuzhan Hasipoğlu, bu komitenin de daha ilkin hem Cumhuriyet Meclisi’nde görüşmeler yaptığını, Ankara ve Adıyaman’a ziyaretlerde bulunduğunu anımsatarak, komitenin Meclis açılmadan derhal ilkin Ankara, Adıyaman ve Hatay’a ziyaret gerçekleştirdiklerini söylemiş oldu. Türkiye Hakkaniyet ve İçişleri Bakanları dahil olmak suretiyle mühim temaslar yaptıklarını ifade eden Hasipoğlu, yegane amaçlarının hayatlarını kaybeden vatandaşlar, Şampiyon Melekler için adaletin tecelli ettiğini görmek bulunduğunu altını çizdi. Hasipoğlu, komite olarak ısrarlı bir halde, sanki bir hukuk bürosuymuş benzer biçimde adli süreci takip edeceklerini açıkladı.

“Tüm milletvekillerimiz özveriyle yasaların yapılması için çalışıyor.”

Hasipoğlu şöyleki devam etti:

“Tüm komitelerde Ulusal Birlik Partisi’nin tüm milletvekilleri vazife yapmaktadır. Tüm milletvekillerimiz özveriyle yasaların yapılması için çalışıyor.”

“Bütçenin Aralık ayında düzgüsel rutininde görüşülmesini bekliyoruz…”

Hasipoğlu, bu yıl bütçenin Aralık ayında, düzgüsel rutininde görüşülmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.