Panelde Başbakanlık DPÖ Müsteşarı Durali Güçlüsoy, Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ile SİTA Başkanı Özdemir Tokel de hazır bulunmuş oldu.

HASİPOĞLU:TDT BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 
UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, yapmış olduğu açılış konuşmasında, UBP,  AK Parti ve YAP’ın geçtiğimiz gün zamanı öneme haiz  bir ortaklaşa iş protokolü imzaladığını hatırlatarak,  bugün de UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel’in talimatı üstüne TDT  Eski Genel Sekreteri ve Azerbaycan Milletvekili Ramil Hasan’ın katılımıyla kapsamlı bir sunum gerçekleştireceğini söylemiş oldu.
Hasipoğlu, “TDT bizim için yeni fakat oldukca mühim bir kurum. Önemini idrak etmek ve anlatmak için bu organizasyonun düzenledik” dedi ve Hasan Ramil’e teşekkür etti.

HASAN:İZOLASYONLARİ BİRLİKTE KIRACAĞIZ

TDT Eski Genel Sekreteri ve Azerbaycan Milletvekili  Ramil Hasan da teşkilatın zamanı süreci, yapısı ve KKTC’nin gözlemci üyeliği sonrası oluşan yeni durum üstüne sunumunu yapmış oldu.
KKTC’de bir kez daha bulunmaktan kıvanç duyduğunu belirten Ramil Hasan, 1999’dan itibaren ziyaretler gerçekleştirdiğini, Türk milletinin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk Halkı’nın ve KKTC’nin haklı mücadelesinin canlı şahidi bulunduğunu, her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söylemiş oldu.
Türk Devletleri Teşkilatı içinde KKTC’nin varlığı için uzun seneler uğraştıklarını ve sonunda başardıklarını belirten Ramil Hasan, “Göklere çekilen bayraklar içinde artık KKTC de var… Bunun olması için oldukca çalıştık ve oldu. Bu bir ekip başarısıdır” dedi.
Hasan, “ Zor bir süreçti. Dünyanın tanımadığı bir devleti tanınır hale getirmek için Azerbaycan Devlet Başkanımız İlham Aliyev oldukca büyük destek vermektedir. Bildiğiniz şeklinde Azerbaycan ziyaretinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel  en üst düzey protokol ile ağırlandı. Ihmal etmeyin ki TDT’ye üye olan ülkeler bir sivil cemiyet kuruşu değil,  birer  devlettir. Bu devletlerimiz KKTC için zamanı bir deklarasyona imza atmışsa, de facto da olsa KKTC’yi tanımış demektirler. Bu, KKTC’deki iş dünyası ve öteki sektörler için de oldukca önemlidir” diye konuştu.
Ramil Hasan, “ Yeni Azerbaycan Partisi Başkan Vekili Tahir Budagov’un, tüm baskılara karşın KKTC’ye gelip, temaslar yapması,  direkt İlham Aliyev ve Azerbaycan Devleti’nin desteğidir. Özbekistan ve Kırgızistan’la da benzer yakınlaşma için emek harcamalar sürüyor. Bu mevzuda her insana mühim görevler düşmektedir. KKTC’nin ortaklaşa iş olanaklarını geliştirmesi yegane amacımızdır. Gözlemci üyelik yardımıyla daha da kuvvetli bağlar kurulacak ve izolasyonları beraber kıracağız” dedi.

KKTC ; TÜRK DÜNYASININ AKDENİZ’DEKİ KALESİDİR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Bütçesi komitede kabul edildi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Bütçesi komitede kabul edildi

KKTC’nin jeo-stratejik önemine de vurgu icra eden Ramil Hasan, KKTC’nin, Türk Dünyası’nın Akdeniz’deki kalesi bulunduğunu altını çizdi.
Ramil Hasan, “ KKTC, Türk Devletleri’nin, Akdeniz’e uzanan Orta koridorunun bir kolu olmaya adaydır. KKTC limanlarıyla, bu koridorda yerini almasıyla, ulaşımda mühim bir konuma gelecek. Yakında güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz” ifadelerini de kullandı.