Hellim Koordinasyon Kurulu, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu başkanlığında toplandı. Başbakanlık, AB Koordinasyon Merkezi Evren Çavdır Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Ziraat ve Organik Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Ozan Özuyanık, AB Koordinasyon Merkezi Başkanı Selçuk Yürükoğulları ve Cumhurbaşkanlığı, Tecim Odası, Endüstri Odası ile Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililer katıldı.

Ataoğlu: Kişilerin kültürleri ile alay etmek hoşgörüsüz bir davranış

Ataoğlu: Kişilerin kültürleri ile alay etmek hoşgörüsüz bir davranış

Görüşmede, son dönemde, Kıbrıs Rum kesiminin yapmış olduğu talep doğrultusunda küçükbaş süt oranlarında meydana getirilen değişikliğin görüşülmesi üstüne Basbakanlığa bağlı Hellim Koordinasyon Kurulu ilgili bakanlıklar ve sivil cemiyet örgütleri ile durum değerlendirmesi yapmış oldu. Görüşmede ek olarak, ülkemizin geleneksel ürünü olan hellimin menşe korumalı ürün olarak Avrupa Komisyonu tarafınca tescil edilmesi ile beraber üreticilerimizin Avrupa’ya ihracat edebilmeleri yönünde teknik ve siyasal anlamda yürütülen emek harcamalar ele alındı.

Değerlendirme toplantısı sonrasında kurumlarımızın ve üreticilerimizin meydana getirilen değişim mevzusunda menfaatlerinin korunması amacıyla lüzumlu olan tüm temasların çabuk olarak yapılması karara bağlandı.