Tokatlıoğlu açıklamasında “bigün bile ülkeyi yönetmesine tahammülümüz olmayan bu şekilde bir gayrimeşru hükümetin gelecek beş yılımızı planlamaya ve yönetmeye kalkışması kabul edilemez. Bir an ilkin çekilme edip gitmesi gerekenlerin göstermelik planlamadan bahsetmesi abesle iştigaldir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Tokatlıoğlu, başbakanın ülkenin nüfusunu bildiğini yalnız söyleyemeyeceğini ifade etmiş olduğu bir ortamda yalnızca kağıt üstünde duracak, gerçek bir değişim ya da gelişimi getirmeyecek bir sürece dahil olmayı doğru bulmadıklarını söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere Türk Diyanet Vakfı Camisi'nde vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere Türk Diyanet Vakfı Camisi’nde vatandaşlarla söyleşi etti

Hükümetin bu hamlesini, “iş yapar şeklinde göstermek ve diğeri siyasal partileri, akademisyenleri ve kurumları sürece dahil etmeleriyle kendi pozisyonlarını meşrulaştırma çabası” olarak gördüklerini belirten Tokatlıoğlu, yüksek enflasyon, küresel krizler ve dengesizliklerin yaşandığı bir dönemde orta ve uzun vadeli planların konuşulmasının çağ dışı bulunduğunu savundu.

Tokatlıoğlu, “Kalkınma planlarının hazırlık süreci ile uygulama süreci koşullarının değişken olduğu göz önüne alındığında, bu çalışmanın anlam ifade etmeyen olacağı sonucuna varıyoruz” dedi.