Meclis’ten meydana getirilen açıklamaya bakılırsa, Meclis Onur Salonu’nda yer edinen kabulde konuşan Töre, CHP Genel Başkanı Hususi’i yeni görevinden dolayı kutlayarak 15 Kasım’da KKTC’de görmekten dolayı mutlu olduklarını beyan etti.

CHP’nin eski Genel Başkanı ve Barış Harekatı sürecinin Başbakanı Bülent Ecevit’i de saygı ve rahmet ve saygıyla anan Töre, Türkiye’de Kıbrıs meselesinin partiler üstü bir mevzu olarak görülmesinden kıvanç duyduklarını kaydetti.

Canbulat/Arsenal Burcu’ndaki koruma çalışmaları tamamlandı

Canbulat/Arsenal Burcu’ndaki koruma emek harcamaları tamamlandı

15 Kasım’ın yalnız KKTC’nin değil tüm Türk milletinin bayramı bulunduğunu vurgulayan Töre, KKTC’nin ortadan kalkmasını isteyen birçok çevreye karşın bağımsızlık ve cumhuriyetten asla vazgeçilemeyeceğini söylemiş oldu.

Barış Harekatı sonrası barış ve güvenlik içinde yaşadıklarının altını çizen Töre, Anavatan ile kederde ve sevinçte daima birlikte olduklarına değindi.

Hususi ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yapmış oldu

CHP Genel Başkanı Hususi de konuşmasında ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ne yapmayı istediklerini ifade ederek bu ziyaretin KKTC’nin kurum bayramına denk gelmesinden dolayı büyük kıvanç duyduklarını belirtti.

Hususi, KKTC’yi “yavru vatan” deyiminin aksine “kardeş ülke” olarak gördüklerini vurgulayarak parti olarak bundan sonraki süreçte Kıbrıs mevzusunda oldukca daha oldukça iletişimde olmak istediklerini beyan etti.

KKTC’de bulunan tüm siyasal partilerle yakın temas halinde olmak istediklerini dile getiren Hususi, Başkan Töre nezdinde Cumhuriyet Meclisi’ne mensup tüm milletvekillerine selamlarını iletti.

Kabulde, Meclis Başkan Yardımcısı Erdem Özdenefe, Meclis İdari Amiri Milletvekili Yasemi Öztürk ve Meclis Başkanlık Divanı Üyesi Milletvekili Şifa Çolakoğlu da yer aldı.