İçişleri Bakanlığı’ndan meydana getirilen yazılı açıklamaya gore, Muhtar Akarsular, mevcut kırsal kesim arsalarının altyapısının tamamlanmasını ve gençlere de yeni kırsal kesim arsaları talep etti.

Akarsular ek olarak bölgede yapılması planlanan mezarlık içinde geçmişte müracaat yapıldığına dikkat çekerek, başvurunun kaymakamlık tarafınca onaylandığı duyumunun kendisine ulaştığını sadece resmî belgenin muhtarlığa ulaşmadığını belirterek, Bakan Oğuz’dan mevzunun çözümü noktasında destek olmasını talep etti.

-Oğuz

Girne'de bazı bölgelerde pazartesi elektrik kesintisi olacak

Girne’de bazı bölgelerde pazartesi elektrik kesintisi olacak

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’da kabulde yapmış olduğu konuşmada, Gaziveren Muhtarı Zekiye Akarsular ve azaların bakanlığa yapmış olduğu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ülkede hanım muhtarların seçilmesinden dolayı mutlu olduklarını ve hanım muhtarların sayısının artmasını temenni ettiklerini söylemiş oldu.

Oğuz konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Gaziveren Bölgesi ülkemizin en güzide bölgesi olma özelliği taşıyor. Vatanımızda senelerce Güzelyurt ve Lefke bölgelerimiz göz ardı edildi. Sadece son dönemlerde devletimizde gelişen emlak ve gezim sektörü ile bu bölgelerimiz gözde bölgeler haline geldi. Bu bölgelerimiz süre içinde üniversitelerin açılması ve tarımsal faaliyetleri artmasıyla fazlaca daha çok ilgi odağı haline geldi. İskele Bölgesinden sonrasında Gaziveren Bölgesinin de bir çekim merkezi haline geldiğini gözlemliyoruz. Kontrollü gelişme mühim. Aksi; yaşam kalitesinden taviz vermektir. Bölgenin planlı kalkınmasını istiyoruz. Gelecek açısından kontrollü gelişme önemlidir.’’

Bakan Oğuz, tüm bölgelerdeki kırsal kesim arsalarının altyapısının bu yıl ve gelecek yıl tamamlanacağını söylemiş oldu. Toplumsal konut projelerinde de son aşamaya gelindiğini belirten Oğuz, “Kırsal kati arsaları ile toplumsal konutlar beraber yürütülüyor.” ifadelerini kullandı.

Ülke kaynaklarının her geçen gün daha kısıtlı hale geldiğine dikkat çeken Oğuz, “kaynaklarımızı daha verimli ve kontrollü bir halde kullanmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kırsal kesim arazilerin olmasına karşılık ilgili bölgelerde alt yapı noktasında eksiklikler bulunduğunu dile getiren Oğuz, eksikliklerin giderilmesi noktasında ileriki süreçlerde ihalelere çıkmayı ve lüzumlu emekleri başlatmayı hedeflediklerini söylemiş oldu.