Bakanlıktan meydana getirilen yazılı açıklamada, son zamanlarda toplumsal medyada 63/2007 sayılı Konut Edindirme Yasası kapsamında barınma gereksinimlerini karşılamak için verilen kırsal kesim arsalarının satış kanalıyla yada devredilme yöntemiyle elden çıkarıldığının görüldüğü ve bu durumun kamu vicdanını yaraladığı bildirildi.

Bakanlık açıklamasında şunlara yer verildi:

“63/2007 sayılı Konut Edindirme Yasası uyarınca Devletin vermiş olduğu kırsal kesim arsalarına konut yapılmak suretiyle birçok genç ve dar gelirli yurttaşlarımız göç etmeyip, bölgelerine kök salmasını sağlamak adına konut sahibi olmuştur.

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti ile Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi bir araya geldi

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti ile Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasal İşler ve Dışilişkiler Komitesi bir araya geldi

Birçok bölgede de gerçek sahibi olan ihtiyaçlı ve dar gelirli gençlerimiz için konut yapımı amacıyla kırsal kesim arsa dağıtımı devam etmektedir.

Sadece son zamanlarda toplumsal medyada bu Yasa kapsamında barınma gereksinimlerini karşılamak için verilen kırsal kesim arsalarının satış kanalıyla yada devredilme yöntemiyle elden çıkarıldığı görülmekte ve bu durum kamu vicdanını yaralamaktadır.

Bu bağlamda Bakanlığımız tarafınca kırsal kesim arsası alan hak sahiplerinin verilen kırsal kesim arsalarını satış yada devir kanalıyla elden çıkarıldığının tespit edilmesi durumunda derhal Konut Edindirme İdaresince hak sahipliği belgeleri ve var ise meydana getirilen sözleşmeleri tek taraflı olarak fesih ve iptal edilecektir.”