İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Pazartesi günü katılmış olduğu bir tv programında yabancıların mal alımı ve satımı mevzusunda yönetilen sorulara yanıt vermişti. Oğuz’un bahse mevzu programda verdiği cevapların yer almış olduğu bölümler bazı toplumsal medya hesaplarında yayınlanmıştı. 

Bakanlıktan mevzuya ilişkin yazılı bir izahat yapılarak, gösterilen videonun ‘montajlandığı’ ve gerçeklerle bağdaşmayan bazı algıların oluşmasına niçin olduğu ifade edildi. 

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda üye değişti

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda üye değişti

Açıklamada, “Bilinmelidir ki yaratılmaya çalışılan idrak ile Sayın Bakanın söylemleri asla bağdaşmamaktadır. Sayın bakanımızın söyledikleri açıktır, nettir ve arşivlerde bulunmaktadır” denildi. 

Programın ilgili bölümünün de videosunun paylaşılmış olduğu açıklamada, “İçişleri Bakanlığımız; devletimizi, kurumlarımızı dönem dışı bırakmaya çalışan, kayıt dışı mal alım ve satışlarının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik lüzumlu önlemlerin alınması ve yasal düzenlemelerin yapılmasına yönelik emek harcamaları başlatmış olup kısa sürede tamamlayacaktır” denildi.