“Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet İdaresi (DD-EDİ) Yasa Önerisi ile e-devlet alt yapısının oluşturulmasında düzenleyici ve denetleyici bir organ olacak “Dijital Donanım ve E-Devlet İdaresi’nin oluşturulması amaçlanıyor. Öneriyle ek olarak data ve yazışma teknolojileri alanında tüm kamu kurum ve kurumlarının beraber, uyum içinde çalışabilmesi, yazılım-donanım-hizmet alımlarında ayniyat sağlanması hedefleniyor.

Tuzluca Kavşağı yarın 9 saat trafiğe kapanacak

Tuzluca Kavşağı yarın 9 saat trafiğe kapanacak

“Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Yasa Önerisi” ise emlakçılık sektörünün denetim ve kontrolü amaçlanıyor.

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasal İşler ve Dışilişkiler Komitesi bugün UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığında toplandı.

Meclisten meydana getirilen açıklamaya gore, Hukuk, Siyasal İşler ve Dışilişkiler Komitesi gündeminde bulunan, “Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet İdaresi (DD-EDİ) Yasa Önerisi” ve “Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Yasa Önerisi’ni görüştü. DD-EDİ Yasa önerisi oy birliğiyle, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Yasa Önerisi ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Komite toplantısına davetli olarak, Başbakanlık ve Personel Dairesi’den yetkililer ve Girne Amerikan Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Kısmı Başkanı Prof. Dr. Arif Sarı katılarak görüşlerini aktardı.

UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığında meydana getirilen komite toplantısına CTP Milletvekili ve Komite Başkan Vekili Ongun Talat, UBP Milletvekilleri Hasan Minik ve Fırtına Karanfil, CTP Milletvekilleri Ürün Solyalı ve Salahi Şahiner de katıldı.