Gazimağusa, Lefkoşa ve Minareliköy’de yangın

Gazimağusa, Lefkoşa ve Minareliköy’de yangın

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca, 6 Şubat depremlerinde yıkılan İsias Otel ile ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede şüphelilerin her birinin 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Adıyaman’da, aralarında KKTC’li sporcu, öğretmen ve tur rehberlerinin bulunmuş olduğu toplam 72 şahıs, 6 Şubat depremlerinde İsias Otel’de yaşamını yitirdi. İsias Otel ile ilgili bilirkişi raporları, şahit ve sanık ifadelerini tamamlayan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianameyi hazırlayarak UYAP bilişim sistemine yükledi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede şüphelilerin “bilgili tastirle birden fazla insanoğlunun ölümüne ve yaralanmasına niçin olma” suçundan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 85/2, 22/3 maddeleri uyarınca atl sınırdan uzaklaşmak suretiyle 22 yıl 5 aya kadar cezalandırılmalarını talep etti.

İddia makamı ek olarak H.A., H.B., E.Y. ve M.G. hakkında mesleğin gerektirdiği dikkat ve yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla TCK’nın 53/6 maddesine gore mesleki icrasının takdir edilecek süre ile yasaklanmasını istedi.

Dosya çerçevesinde yapı sahiplerinden A.B., M.F.B. ve E.B., Fenni Sorumlu ve Statik Proje Müellifi E.Y., Statik Proje Müellifi H.B. tutuklu, B.A., H.A., M.G., S.Z., Ş.Ö. ve U.B. adli denetim şartı ile yargılanıyor.

İddianame mahkemeye sunuldu.