Meclis’ten meydana getirilen yazılı açıklamada, “6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız yıkım sonrası 35 Şampiyon Meleğimizi Adıyaman’da İsias Otel enkazında kalplerimize gömdükten sonrasında mecliste oluşturduğumuz, her parti ve bağımsız vekillerimizin yer almış olduğu hususi komitemiz, Türkiye’deki yargı sürecinin her safhasını yakından takip etmektedir” ifadelerine yer verildi.

-“ İddianamede, sanıkların teknik şartlara aykırı davrandıkları ve bu nedenlerle binanın yıkılmasında kusurlarının bulunmuş olduğu kaydedildi”

Açıklamada, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı Zelzele Şubesi Soruşturma Bürosu’nun, iddianameyi 17 Kasım 2023 tarihinde dosyaladığı belirtilerek, “İddianamede, sanıkların binanın yapım tarihinde geçerli olan Zelzele Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik esaslarına yeterince uymadıkları anlatılarak, bilim ve fennin gerektirdiği teknik şartlara aykırı davrandıkları ve bu nedenlerle binanın yıkılmasında kusurlarının bulunmuş olduğu kaydedilmiştir. Bu iddianame ile soruşturma sürecinin büyük bir aşaması tamamlanmıştır ve yakın bir zamanda duruşma (kovuşturma) aşamasına geçilmesi planlanmaktadır” denildi.

-“Bilirkişi raporunda, usulsüzlükler ve hukuka aykırılıklar tespit edilerek ifade edildi”

Gara Duman Cycling Team isimli grup sosyal medyadan eylem çağrısı yaptı

Gara Duman Cycling Team isminde grup toplumsal medyadan fiil çağrısı yapmış oldu

İddianame aşamasına gelinceye kadar komitenin, Türkiye Cumhuriyetine giderek mevzu ile ilgili bakanlar, milletvekilleri ve savcılar ile görüşmeler yaptığını ve meseleyi takip etmiş olduğu belirtilen açıklamada, devamla şunlar kaydedildi:

“İddianamenin dosyalanmasından kısa bir süre ilkin, Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilirkişi Raporu soruşturma dosyasına girmiştir. Bilirkişi raporunda, binanın proje yapı ve denetleme aşamalarındaki eksiklikleri, kullanılan malzemelerin kalitesizliği ve yetersizliği ile binanın izin aşamasındaki usulsüzlükler ve hukuka aykırılıklar tespit edilerek ifade edilmiştir.

Yukarıda belirtilen işlemler tamamlandığı cihetle, kısa bir süre içinde yargılama sürecinde yeni bir aşama olan duruşma (kovuşturma) aşamasına geçilecektir. Bu süreçte de, komitemiz davanın görüleceği mahkemede, davanın her aşamasında hazır bulunarak Şampiyon Meleklerimiz için hakkaniyet tecelli edene ve hak mücadelesinde mahkemenin adil bir sonuca ulaşacağı güne kadar davayı takip etmeye devam edecektir.”