İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye nazaran Mustafa Kemal Atatürk Anıtındaki törene ve Ecevit Meydanı’ndaki etkinliğe İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, "sıfır atık" projelerini anlattı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, “sıfır atık” projelerini söyledi

Ecevit Meydanı’ndaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşma da yapılmış oldu. Konuşmayı Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Serap İlktaç yapmış oldu. Konuşmasında İlktaç, “Bu inanç ve azimle Mustafa Kemal Atatürk’ten emanet aldığınız cumhuriyeti ve inkılaplarını koruyacağınıza, hiçbir şeyden yılmayacağınıza, kendinizi ve ülkenizi yüceltmek için hiçbir özveriden kaçınmayacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Bayramımız mübarek olsun” dedi.

Meydandaki törende İskele’deki Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu talebesi Zeynep Sıkıntılı ile İskele Tecim Lisesi Talebesi Havin Ceylan şiir okudu. İskele Evkaf TMK öğrencileri oratoryo ekibi,

İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi da sahne aldı. Törende resmi geçit de düzenlendi.