İskele Belediyesi, Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinin beşincisini düzenledi.

İskele Belediyesinden verilen bilgiye gore, etkinliğin açılışına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre de katıldı.

Fly Kıbrıs Hava Yolları, ilk büyük gövdeli uçak operasyonunu gerçekleştirdi

Fly Kıbrıs Hava Yolları, ilk büyük gövdeli tayyare operasyonunu gerçekleştirmiş oldu

Konser ve dans gösterilerinin de yer almış olduğu etkinlikte, üçüncü ülke vatandaşlarının mahalli yiyeceklerinin de satılmış olduğu tezgahlar kuruldu.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu açılışta yapmış olduğu konuşmada, “Kültürlerin Kaynaşması etkinliğimizi, bu yıl çıtamızı daha da yükselterek, üstüne güzellikler katarak hazırladık. Her bir noktasında büyük bir emek olan etkinlik alanımızda, siz değerli ziyaretçilerimizin sevdiklerinizle beraber güzel süre geçirebilmesi adına fazlaca çalıştık. Bizlerin daima söylediği şeklinde; dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmaksızın düzenlediğimiz bu etkinlikte, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm kültürlerimizi İskele’mizde buluşturmayı amaçladık.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin özelde İskele’nin genel anlamda ise KKTC’nin yurt haricinde tanıtımına fazlaca ciddi katkılar sağladığına inandığını belirten Sadıkoğlu, “Kardeşlik, sevgi ve hoşgörü bu topraklarda hep var olsun” dedi.