Geleneksel Meclis toplantılarını yapmak suretiyle KKTC’ye gelen ve çeşitli ziyaretlerde bulunan İstanbul Endüstri Odası (İSO) Başkanı ve beraberindeki kurul, Kıbrıs Türk Tecim Odası ile beraber ortak meclis toplantısı düzenledi.

Gereğini yapamıyor, geleceğimizi kaybediyoruz!

Gereğini yapamıyor, geleceğimizi kaybediyoruz!

Kıbrıs Türk Tecim Odası Başkanı Turgay Deniz yapmış olduğu konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiyemiz, Varoluş Mücadelesinde olduğu şeklinde ekonomik gelişme mücadelemizde de başlıca destekçimizdir. Kıbrıs Türk Tecim Odası olarak biz de devletten devlete ilişkilere elimizden geldiğince katkı koymaya çalışırken başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak suretiyle tecim ve endüstri odalarımızla ilişkileri geliştirmek için de çalışıyoruz. Ne mutlu bana ki, başkanlığım döneminde bu mevzuda oldukça somut adımlar attık. Ankara’dan İstanbul’a; İstanbul’dan Mersin’e kadar oldukça sayıda odamızla oldukça sağlam ilişkiler geliştirdik. Artık, başımız her sıkıştığında yada ele alınacak bir mevzu bulunduğunu düşündüğümüzde derhal ilgili odamızı arayabilecek ve iş birliği yapabilecek bir konumdayız. Odalarımız arasındaki iş birliğinin iş insanlarımız içinde da gelişmesini görmek istiyoruz. Türkiye ve KKTC iş insanları arasındaki ortaklıkların sayısını ve etkinliğini artırmalıyız. Daha çok iş birliğine, yardımlaşmaya, dayanışmaya ve bunların somut ortaklıklara döndüğünü görmeye ihtiyacımız vardır. Tüccarlarımız içinde tam bir itimat bulunduğunu görüyoruz ve bu da ticarette etkinlik sağlıyor sadece beraber yatırım yapma mevzusunda daha ileri adımlara ihtiyacımız vardır. Bugün burada bilhassa yatırım mevzusunda deneyimli dostlarımızı görmek bu anlamda beni bilhassa umutlandırmıştır. Bu birlikteliğin somut ortaklıklara döneceğini göreceğimiz günlerin de geleceğine inanırım.”

İstanbul Endüstri Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ise yapmış olduğu konuşmasında Kıbrıs’ın artık yavru bir vatan olmadığını, büyüdüğünü ve olgun bir kardeş bulunduğunu söylemiş oldu. Ek olarak buradan tüm dünyaya ‘Burada bir Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var’ demenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Bahçıvan sözlerine şu şekilde devam etti:

‘İstanbul ne kadar pahalı ve kıymetli bir coğrafyaysa, Edirne ne kadar pahalı ve kıymetli bir coğrafyaysa, Ankara ne kadar pahalı ve kıymetli bir coğrafyaysa, Lefkoşa ve Girne de o denli kıymetli ve değerlidir. Doğu Akdeniz deyip de her geçen gün jeopolitik, enerji, ulaşım, lojistik tüm bunların eşiğine baktığımız süre ne kadar kıymetli bulunduğunu her geçen gün, geçen ay, geçen yıl daha da oldukça ortaya çıkarıyor. Bizim için Ankara her neyse Lefkoşa da odur. Biz iki devletiz, fakat tek bir milletiz.’ dedi.

Konuşmaların peşinden ortak meclis toplantısı gerçekleştirilerek, data alışverişinde bulunulmuş oldu.