Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu imzasıyla meydana getirilen yazılı açıklamada, “son günlerde emek verme yaşamı barışını tehdit eden gereksiz gerginlik sebebiyle büyük üzüntü duyulduğu” ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı bütçesi 313 milyon 16 bin 800 TL olarak oyçokluğuyla geçti

Cumhurbaşkanlığı bütçesi 313 milyon 16 bin 800 TL olarak oyçokluğuyla geçti

Açıklamada, “toplumsal barışın, en mühim unsurlardan kabul edilen işçi- işveren ilişkilerinde tırmanan gereksiz gerginlik sebebiyle tehdit altında bulunmuş olduğu ve toplumun her kesiminde huzursuzluk yarattığı” açıklandı.

İşçi ve işveren olmadan ülkede üretimden ve ekonomik yaşamdan söz etmenin mümkün olmadığı kaydedilen açıklamada, “Her kesimin kendine münhasır ve olmazsa olmaz bir önemi ve kıymeti vardır. Birbirimizden uzaklaşmak ve ayrı düşmek bununla beraber toplumsal varlığımıza da zarar verebilecek bir unsurdur” denildi.

İşçi ve işveren ilişkilerinin, sağlam ve rahat bir temelde olmasının bununla beraber toplumsal refah ve temellerin sağlam olması ile ilgili olduğu anlatılan açıklamada, gelinen noktada tüm görevli kesimlere sağduyu ve sakinlik çağrısı yapılmış oldu.

-“Çalışanlarımız ailemizin parçasıdır”

Sağduyu ve sakinlik içinde mevcut gerginliği azaltmak için her insanın adım atmaya davet edilmiş olduğu açıklamada, “Çalışanlarımız ailemizin bir parçasıdır. En iyi imkânları işverenler olarak çalışanlarımıza sunmaktan kıvanç duyarız” denildi.

ş barışından işçi ve işverenin de yarar göreceği kaydedilen açıklamada, el birliği ile ülkede ulusal gelirin artırılması ve beraber daha yüksek refah seviyesine ulaşılması dilendi.

Açıklamada, “Yeni bir yıl ve yeni asgari ücret toplantıları öncesinde bu ortamdan uzaklaşmak her kesimin ve genel anlamda tüm toplumun menfaatine olacaktır” ifadeleri de yer aldı.