İnsanların, can ve mal güvenliği için 7 gün 24 saat esasıyla vazife meydana getiren, yalnız insanların değil, öteki canlıların  da yardımına koşan itfaiyeciler bugün kırmızı balonlar ve karanfillerle Lefkoşa sokaklarındaydı.

25 Eylül–1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında Lefkoşa’da yürüyüş düzenlendi.

Dereboyu olarak da malum Mehmet Akif Caddesi üstünde bu akşamüzeri düzenlenen yürüyüşe, Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni,  PGM I. Yardımcısı  Ahmet Beşerler, PGM II. Yardımcısı Zafer Zaifer,  İtfaiye Müdürü Ramadan Gürpınar,  ilçe polis müdürleri ile PGM bölüm müdürleri, itfaiyeciler, aileleri ve emekli itfaiye mensupları katıldı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte, itfaiye araçları korteje dahil oldu. Ailelerinin eşliğinde kırmızı balonlarla ve kırmızı karanfillerle yürüyen itfaiyeciler halka yangınlarla ilgili bilgilendirici broşür dağıttı.

“Pronto çemberinden başlamış olan kortej, Citröen kavşağında tamamlandı. Yürüyüş esnasında güzergah trafik akışına  kapatıldı.

İtfaiye Haftası süresince tüm ilçelerde, itfaiye çalışanı tarafınca yangınlara karşı alınacak tedbirler mevzusunda halka bilgilendirici el broşürü dağıtılacak, ilkokullarda tahsil gören öğrencilere yönelik itfaiye eğitimleri verilecek, TV ve radyo kanallarında bilgilendirici gösterim yapılacak.

Hasta ve emekliye ayrılan itfaiye personellerine yönelik ziyaretlerin yanı sıra yarın ve cuma günü Lefkoşa Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda, polis müdürlükleri ve itfaiye şubeleri içinde voleybol turnuvası düzenlenecek.

Perşembe günü ise, Endüstri Bölgesinde bulunan Lefkoşa İtfaiye Şubesinde kan bağışı kampanyası düzenlenecek. 

Etkinliklerin son günü olan cuma günü Şampiyon Melekler’in kabirleri ziyaret edilecek ve itfaiye personelinden gönüllülük esasına nazaran toplanacak para Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği yetkililerine takdim edilecek.

Dikkat... Bu bölgeler elektriksiz kalacak...

Dikkat… Bu bölgeler elektriksiz duracak…

Alınan bilgiye nazaran, KKTC’de toplam 253 itfaiye çalışanı vazife yapıyor.