-Şahali

Bütçe üstüne ilk sözü alan Komite Başkan Vekili, CTP Milletvekili Erkut Şahali, KHK’nın mühim ve dirimsel bir vazife yaptığını belirterek, KHK’nın doğru yönetildiğini kaydetti.

KHK’nın yetki ve mesuliyet sahası haricinde kalan alanlardaki istihdamları eleştiren Şahali, yansızlık ilkesine nazaran hareket edilmesi icap ettiğini söylemiş oldu.

Kamu eliyle yürütülen süreçlerde, KHK’nın kabiliyetlerinden istifade edilmesi icap ettiğini söyleyen Şahali, KHK’nın mali imkanları dezavantajlı durumda olsa da gereksinim duyulan hizmetin eksiksiz yerine getirileceğine inanç belirtti.

-Şahiner

CTP Milletvekili Salahi Şahiner de, uygulamalı imtihan yapılabilmesinin önemine dikkat çekerek, teknik yönden kapasitede sual işaretleri oluşabildiğini söylemiş oldu.

Şahiner, verilen emeklerden dolayı KHK’ya teşekkür etti.

-Köseoğlu

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer Köseoğlu ise, daha verimli, etkin hizmet verebilmek için yansız, bağımsız ve objektif olarak çalıştıklarını ifade ederek, kısıtlı bir bütçe ile hareket ettiklerini kaydetti.

Sıkıntılarından bahseden Köseoğlu, KHK’ya yeni görevler verilirken, kaynağın azaltıldığını açıkladı.

Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi yapıldı

Internasyonal Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi yapılmış oldu

İngilizce yabancı dil sınavının yazılı şekilde yapıldığını belirten Köseoğlu, bu sınavları dört stilde yaparak, sertifika verilmesini hedeflerini söyledi.

“Biz her türlü imtihanı yapabiliriz” diyen Köseoğlu, yasada kriteri olursa uygulamalı imtihan da yapılabileceğini kaydetti. Köseoğlu, sual bankası giderleriyle ilgili kalemde artış talep etti.

-Hasan Ufak

UBP Milletvekili Hasan Ufak de, artışın verimlilik ve nitelikli insan gücüne yanıt vereceğini için artışa pozitif oy vereceğini söylemiş oldu. Ufak, uygulama sınavının dirimsel ehemmiyet taşıdığını altını çizdi.

Hemen sonra artış önerisi okunarak, bütçedeki 1 milyon TL’lik artış oy çokluğuyla kabul edildi. KHK bütçesi ise komiteden oy birliğiyle geçti.

Oylamanın arkasından komite toplantısına ara verildi. Verilen aranın arkasından 3 milyar 28 milyon 983 bin 900 TL’lik Ziraat ve Organik Kaynaklar Bakanlığı bütçesi görüşülecek.