Ahmet Serdaroğlu açıklamasında, hükümeti ve TÜK’ü yönetenleri son kez uyardıklarını ifade ederek, ay sonuna kadar TÜK’ün bütçesinin geçirilip, sorunların çözülmemesi halinde kurumun geleceği için bırakım dahil her türlü demokratik fiil haklarını kullanacaklarını altını çizdi.  

İçişleri Bakanlığı bütçesi oy çokluğuyla komiteden geçti

İçişleri Bakanlığı bütçesi oy çokluğuyla komiteden geçti

Serdaroğlu, TÜK çalışanlarının senelerdir büyük fedakarlıklarla kurumu ayakta tutmak için çalıştıklarını ifade ederek, gelinen aşamada çalışanların mağdur edildiğini, hak ve menfaatlerinin gasp edildiğini savundu.

Çalışanların terfilerinin yapılmadığını, maaşlarını gününde alamadıklarını belirten Serdaroğlu, ödeneklerin enflasyon karşısında eridiğini söylemiş oldu.

-“Kurumun hak etmiş olduğu şekilde yönetilmesini istiyoruz”

Kurumu yönetenlerin, kurumu düşünmeden hareket ettiklerini korumak için çaba sarfeden Serdaroğlu, kendilerinin istediğinin, kurumun hak etmiş olduğu şekilde yönetilmesi bulunduğunu belirterek, açtıkları pankartta da ifade ettikleri şeklinde “Ne ezilen, ne ezen hakça bir seviye istiyoruz” dedi.

Kurumu yönetenlerin, çalışanları kurumun sorunlarının içine katmaya çalıştıklarını ileri devam eden Serdaroğlu, bugün hâlâ TÜK çalışanlarının maaşlarını Maliye Bakanlığı mı, yoksa Ziraat Bakanlığı’nın mı ödeneceğinin tartışıldığını söylemiş oldu.

Bu kargaşadan dolayı emekli olan çalışanların aylardır emeklilik ikramiyesini alamadığını bildiren Serdaroğlu, bunun çalışanların problemi olmadığını, çalışanların alamadıkları ikramiyelerinin enflasyon karşısında eridiğini, eskiden bir daire alabildikleri parayla bugün bir dairenin odasının bile alınamayacak duruma geldiğini kaydetti.

Üretimin kalbi durumundaki TÜK’ün değersizleştirilmeye çalışıldığını ileri devam eden Serdaroğlu, kurumun hâlâ 2021 bütçesi ile yönetilmeye çalışıldığını belirtti.

Bundan önceki Ziraat ve Naturel Kaynaklar Bakanı döneminde çalışanların terfilerinin yapıldığını, terfilerin devrin bakanı Dursun Oğuz ve TÜK yönetim kurulu tarafınca onaylandığını ifade eden Serdaroğlu, sadece terfilerin derhal sonrasında kabinenin değiştiğini, yeni Ziraat ve Naturel Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’un TÜK’ün bütçesi geçmediği için terfilerin uygulanamayacağını söylediğini kaydetti.

Serdaroğlu, “Şimdi terfiler için bütçe umut ediliyor. Bundan önceki bakan bunu bilmiyor muydu? Para yok diye arpa alınamıyor. Arpa, emekçilerin ikramiyesini geciktirerek alınacaksa, asla kimse o koltukları işgal etmesin. Bu insanların emek harcama koşullarını bir an ilkin düzenleyin. Sesimizi çıkarmazsak, amaç belli; kurumu batırıp hususi ana paraya peşkeş çekecekler” dedi.

Eskiden olduğu şeklinde TÜK’ün ürünlerini çoğaltıp, gelirlerini arttırabileceğine işaret eden Serdaroğlu, bu mevzuda hükümeti eleştirerek, gelirlerin arttırılarak giderlerin artık münakaşa mevzusu olmaması icap ettiğini söylemiş oldu.

Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hükümeti ve TÜK’ü yönetenleri son kez uyardıklarını vurgulayarak, ay sonuna kadar bütçenin geçirilerek, sorunların çözülmemesi halinde kurumun geleceği için bırakım dahil her türlü demokratik fiil haklarını kullanacaklarını sözlerine ekledi.