Başbakan Ünal Üstel de yürüyüş öncesinde etkinliğe katılarak destek belirtti.

Zerrin Üstel etkinlikte yapmış olduğu konuşmada meme kanseri hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğin  önemine vurgu yapmış oldu ve “Hanım kollarımıza, Lefkoşa ilçemize ve etkinliğe katılan hanımlarımıza fazlaca teşekkür ediyorum. Tamamımız bu biçim etkinliklere katılarak  farkındalığı hissedelim ve hissettirelim” dedi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de düzenlenen etkinliğin anlamının büyük, temasının ise fazlaca kuvvetli  olduğuna dikkat çekti.

Kocaismail,   Kıbrıs Sıhhat Gezim Konseyi tarafınca hazırlanan ve üstünde “Erken fark edersen fazlaca şey farkına varır” sloganı ile Türkçe ve İngilizce olarak her insanın kendi kendini muayene edebileceği “Self-Check” karekod uygulamasının tanıtımını içeren broşürlerin dağıtılmasının  güne ayrı bir ehemmiyet kattığını açıkladı. Kocaismail, konuşmasında Başbakan Ünal Üstel’e de teşekkür ederek,  Üstel’in göreve gelmesinin peşinden bilhassa ilaç temini mevzusunda yapılabilecek her şeyi hayata geçirmeye ve sıkıntıları aşmaya çalıştığını altını çizdi.

KTAMS, İhtiyat Sandığı'nda bir saatlik uyarı grevi ve basın açıklaması yaptı

KTAMS, İhtiyat Sandığı’nda bir saatlik uyarı grevi ve basın açıklaması yapmış oldu

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan ise tüm hanım kolları temsilcileri ile erken teşhise dikkat çekmek için bu yürüyüşü düzenlediklerini belirtti.
Savaşan, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan bilgilendirme broşürleri ile bir tek Kıbrıs’ta yaşayanlar için değil, herhangi bir sebeple Kıbrıs’ta bulunan her insana erken teşhisin yaşam kurtardığının anlatılmasının hedeflendiğini kaydetti.
UBP olarak devletimizde ve dünyada ölümlere en fazla yol açan meme kanserine dikkat çekmek ve bunun önüne geçebilmek için alınabilecek tedbirler hakkında data vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Savaşan, her insanın Self-Check uygulamasına girerek bu uygulama hakkında ailelerini ve  sevdiklerini de bilgilendirmesini istedi. 

Yürüyüş öncesinde basına kısa bir demeç veren  Başbakan Ünal Üstel ise UBP Hanım Kolları, UBP Lefkoşa İlçesi ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne teşekkür ederek, sağlıkta farkındalık yaratmak adına   düzenlenen bu biçim etkinliklerin önemine vurgu yapmış oldu.
Ulusal Birlik Partisi’nin iktidara geldiği günden itibaren sağlığa büyük ehemmiyet gösterdiğini de vurgulayan Üstel,  bilhassa kanserde erken teşhisin fazlaca mühim bulunduğunu söylemiş oldu.
Başbakan Üstel, “Bugün dünyaya baktığımızda her gün  kanser türleri sayısının ,bilhassa de meme kanseri sayısının arttığını görmekteyiz. Halkımızı, hanımlarımızı bilinçlendirmek adına bu mühim  etkinliğin düzenlenmesi için emek veren her insana fazlaca teşekkür ediyorum ” dedi.