Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD), Kübra Aydın ve Emrah Yılmaz’ın ölümü üstüne yapmış olduğu açıklamada, cemiyet dönüşümü için elzem olarak nitelediği Ev İçi Şiddetle Savaşım Ağı Yasa Taslağı’nın “rafa kaldırılmasını” eleştirdi.

Eczacılar Birliği: Reçete yolsuzluğuyla ilgili her safhada yargının yanındayız

Eczacılar Birliği: Reçete yolsuzluğuyla ilgili her safhada yargının yanındayız

KAYAD tarafınca meydana getirilen yazılı açıklamada, Hükümet Kübra Aydın’ı koruyamamakla suçlanırken, toplumun ise habere “kayıtsız” kalmış olduğu savunularak, bundan duyulan kaygı dile getirildi.

“KÜBRA AYDIN’IN, BU TOPLUMUN SON KADIN CİNAYETİ OLMAYACAĞINDAN NE YAZIK Kİ EMİNİZ”

Kübra Aydın ile Emrah Yılmaz’ın ailelerine başsağlığı da dilenen açıklamada, “Kübra Aydın’ın, bu toplumun son hanım cinayeti olmayacağından ne yazık ki eminiz. Üstelik Hükümetlerin ve toplumun bu tavrı onaylaması ile beraber fazlaca sayıda kaybımızın olacağını da biliyoruz. KAYAD bu gelişmelerden oldukça rahatsızdır” denildi.

“EV İÇİ ŞİDDET MAĞDURLARI, SİSTEME OLAN İNANÇLARINI KAYBETMEKTEDİR”

KAYAD’ın hazırladığı Ev İçi Şiddetle Savaşım Ağı Yasa Taslağı’nın Meclis’e sunulmuş olduğu, 14 Nisan 2021 tarihinde Resmî Gazetede yayımlandığı sadece kadük olduğu kaydedilen açıklamada, “Yasa taslağı rafta durdukça hanımefendiler her gün koruma emirleri ve polis şikayetleri ile ilgili problemler yaşamakta, git gide ev içi sertlik mağdurları, sisteme olan inançlarını kaybetmektedir. Söz mevzusu inanç kaybını polis müracaat sayılarından da gözlemleyebiliriz” denildi.

Açıklamada, “Senelerce KAYAD ev içi sertlik eğitimi vermiş, polis ve öteki kurum ve kuruluşlar tarafınca çağrı edilerek, bu eğitimlerin sürdürülmesine destek olmuştur. Ek olarak KAYAD, yalnız bayanları şiddetten korumak için değil, erkekleri de sertlik uygulayıcıları olmamaları adına eğitim müfredatı hazırladı. Senelerce bu müfredatın noktası virgülüne kadar eğitim bakanlığı ile beraber incelemeler yapmış ve sonunda dönemin eğitim bakanı ile 24 Aralık 2021 tarihinde Ulusal Eğitim Bakanlığı ile KAYAD içinde ortaklaşa iş protokolü imzalanmıştır. Sadece, bugün, çocuklarımıza şiddetsiz ve eşit ilişkiler hakkında eğitimler verileceğine, okullara sokulan son kitaplara hanımefendilerin geleneksel, toplumsal cinsiyet rollerinde oldukları örnekler maalesef okul müfredatlarında yer verilmiştir. Cemiyet yapımıza ters olan tüm bu davranış ve sorumsuzluklar, halkımızın vicdanını rahatsız etmektedir.  KAYAD, bu tür uygulamaların sonuçlarının nereye varacağının bilincinde ve ayırdında olarak, endişelerini yine yine dile getirmeyi vazife bilmektedir” ifadelerine yer verildi.