DOLAR
32,2810
EURO
35,0340
ALTIN
2.480,70
BIST
10.545,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KIBRIS AÇIKLAYIN “KİMSİNİZ?”

KIBRIS
                                        AÇIKLAYIN “KİMSİNİZ?”
27.08.2023 08:26
3
A+
A-

[ad_1]

İnsanlar yorulduğunda, performansları düştüğünde, duygusal yoğunlukta yada yasal hak kapsamında bazen izin kullanır.
Çalışmış oldukları yerde ve hatta kim bilir yaşamının rutininde küçük bir değişim yaparak. 
Siyasette ve bulunulan makamlarda da izin koşul. 
Cumhuriyet Meclisi toplandı ve muhalefetten öğrendik ki, halkımız ciddi bir ekonomik krizin altında ezilirken evine ekmek alamayan, marketlerden et,ekmek,peynir,tavuk çalan yabancı uyruklular artarken, hırsızlık ve benzeri bazı suçlar rahatsız edici boyutlara ulaşırken, Esnaf kepenk kapatırken, Yerli iş insanlarımız vergilerini ödemek için kırk takla atarken meğer bizim hükümet yabancı sermayeli bir şirkete 59 milyon Euro tutarında vergi affı getirmiş ve sözleşmeye dayanarak bu durumu savundu. 
***
Elektrik kesintileri devam ederken, Rum tarafınca elektrik aldığımız ve probleminin giderildiği açıklandı fakat gün içinde kesintiler ardı ardına devam etti. Biz kendilerinden öğrendik ki, Güneyden verilen elektik yakıt darlığı ve arıza sebebiyle elektrik kesintilerimiz devam etti. 
Öteki taraftan bir sabah uyanıyoruz ve KKTC Ulusal Eğitim Bakanlığı Web Sitesinde bulunan, İlkokul 2. Derslik / Türkçe 2 (1. Kitap) kitabında, bir serçeyi özetleyen “Okuldaki Çıtırcık” hikâyesinin incelenmiş olduğu “Etkinlik 4” bölümünde “derslik öğretmeni tesettürlü bir bayan” olarak tasvir edildiğini görüyoruz. Asla başörtüsüne karşı olmamakla beraber ilköğretim çağındaki evlatların zihin yıkama operasyonuna da karşı olduğumu söylemekte yarar var. Dinimizi her bir kişi özgürce anladığı kadarıyla yaşar ister başını kapatır ister açar. Fakat MİLLİ Eğitim kitaplarında zihin yıkayan ve buna müsaade eden bir aklı kabul etmeyiz. 
İlkokul 4. Derslik Toplumsal Bilgiler kitabında yeni bir değişikliğe gidilmiş, değişik ülkelerdeki aile ilişkilerine 2 ülke (Hindistan ve Filistin) örnek verilmiş , bunlar tanım edilirken, doğum oranı yüksekliğinden, adam egemen aile yapılarından, aileye gelin giden hanımefendilerin çocuk yapmadan gerçek sahibi olamayacağından, bilhassa adam evladı olduğunda ailede mühim konum elde edeceğinden, evliliklerin çoğu zaman görücü usulü ile yapıldığından bahsedilmekte. 4. derslik bir ilköğretim öğrencisinin müfredatında bu ve benzeri cümlelerin bulunması dikkat çekicidir. 
KKTC anayasasının Laiklik ve Mustafa Kemal Atatürk İlkelerine bağlılığı fazlaca açık şekilde belirtilmişken Ulusal Birlik Partisinin iktidarında bulunan ve Eğitim Bakanlığı makamını işgal eden edebiyat öğretmeni Nazım Çavuşoğlu bu durumu iyi mi izah ederler? 
Ulusal Birlik Partisi laiklik, Halkçılık, Milliyetçilik ,Cumhuriyetçilik, Devletçilik ve Devrimcilik ilkelerinden koptuysa bunu hem üyelerinize hem de halka dürüstçe açıklayın. Size oy verecek insanların bunu bilmesi ve ona gore iradesini sandığa yansıtması önemlidir.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.