DOLAR
32,1935
EURO
34,9637
ALTIN
2.513,94
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

KIBRIS Arıklı: Tüm engellemelere karşın yol emek vermesi devam ediyor

KIBRIS
                                        Arıklı: Tüm engellemelere karşın yol emek vermesi devam ediyor
19.08.2023 04:53
2
A+
A-

[ad_1]

“Ara Bölge’deki Pile köyünde yaşayan yurttaşlarımızın daha güvenli, sorunsuz ve İngiliz Egemen Bölgelerine muhtaç kalmadan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne erişebilmeleri için Yiğitler-Pile Yolu projesini başlattık. Ne yazık ki BM Sulh Gücü, tamamıyla insani olan bu projeya karşı kabul edilemez bir tavır sergileyerek geçici olarak durmasına niçin olmuştur. Tüm engellemelere karşın yol emek vermesi devam ediyor.

Pile’de ortalama 500 Kıbrıs Türkü yaşıyor. Eğitim, emek verme ve sıhhat başta olmak suretiyle bir oldukca nedenden dolayı günde 150 kez Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelip Pile’ye dönüyorlar. İnsanlarımızın kuzeye daha güvenli ve sorunsuz bir halde ulaşmasını sağlamak devlet olarak bizim görevimiz. Pile sakinlerinin bizlere ilettikleri yoğun talepler üstüne hareket edilmiştir. Kaybedecek daha çok zamanımız yoktu.

YOL İLK KEZ 90’LARIN SONUNDA GÜNEME GETİRİLDİ

Yiğitler – Pile yolunun yapımına yönelik emekler 1997-1998 senesinde Bakanlığımıza bağlı olan Karayolları Dairesi tarafında gündeme getirilmiş, bu kapsamda Yiğitler-Yeşil Hat temas hattı arası kesimde dairemizce projelendirme yapılmıştı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.