DOLAR
32,2781
EURO
35,0348
ALTIN
2.472,91
BIST
10.531,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KIBRIS Atalay: İnsanlık bu mudur? ABD Başkanı Biden’a asla yakışmadı…

KIBRIS
                                        Atalay: İnsanlık bu mudur? ABD Başkanı Biden’a asla yakışmadı…
20.10.2023 12:55
2
A+
A-

[ad_1]

YDP Genel Sekreteri Talip Atalay, BRT’de 14. Saat programına katılarak İsrail-Filistin çatışmasını değerlendirdi.

Atalay, “Joe Biden ABD Başkan Yardımcısı iken 2014 senesinde Kıbrıs’a gelmişti ve ilk görüşmeyi de bizimle yapmıştı. O vakit ben Din İşleri Başkanı iken dini liderlerle görüşmüştü. Orada Biden’ın gündeme getirmiş olduğu bir mevzu vardı. Demişti ki; biz Obama ile inanç zeminli tartışmaların, çatışmaların niçin bulunduğunu tartışıyoruz. Benim evimdeki bir duvarı kaplayan kütüphanem dinler ve karışık dinlerle alakalıdır. İşte Obama ile din çatışmalarını iyi mi önleriz, bunu iyi mi yok ederiz zemininde tartışıyoruz falan demişti. Ve ümit teriminin en mühim kavram bulunduğunu kendisi de bizlere söylemişti. Şimdi ben bakıyorum aynı Joe Biden başkalarının malını ve canını dini olarak kendilerine verildiğini iddia eden bir idrak üstünden dizgesel bir halde hem işgal eden hem de katleden bir devletin dün akşam bilhassa işlenen cinayetine tamamen patlama diyerek ve dahası ne olursa olsun dünyada hiçbir köktencilik terör örgütü dahil oldukca ender yapmayacağı şekilde çoluk çocuk hanım demeden binaların tümden üstüne bomba yağdırılması ve bilhassa dün ne kadar inkar etmeye çalışsalar da hastaneyi bombalamayı patlama diye tanımlama çabası, masumlaştırması Biden’a asla yakışmadı. Kendileri ile çelişen bir zeminleri var” dedi.

“ZİHİNLERİ, DÜNYADA BİR LİTRE PETROLDEN DAHA KIYMETSİZ PEK ÇOK CAN VAR FİKRİNE SAHİPTİR”

Küresel güçlerin bir şeylere karar verdiklerine dikkati çeken Atalay, “Eğer derdiniz Gazze açıklarındaki oldukca varlıklı petrol yatakları ise kıymet mi? Bu mudur insanlık. Fakat mühim değildir ki! Bir litre petrolden daha kıymetsiz pek oldukca can var dünyada anladığım kadarı ile onların zihinlerinde. Ve bunların maalesef tamamı kendileri dışındaki her insanın esasen kıymetsiz canlara haiz bulunduğunu fikrine haiz olmalarından kaynaklanıyor. Bu perspektif ile yürüyorlar” diye konuştu.    

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.