DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

KIBRIS Ataoğlu: Ulusal Savaşım Müzesi gelecek nesiller için arşiv durumunda olacak

KIBRIS
                                        Ataoğlu: Ulusal Savaşım Müzesi gelecek nesiller için arşiv durumunda olacak
09.09.2023 01:19
2
A+
A-

[ad_1]

Dernek Başkanı Celal Bayar görüşmede yapmış olduğu konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerini ziyaret eden Ataoğlu’na teşekkürlerini sundu.
Amaçlarının geçmişte yaşanmış olan acı vakaları gelecek nesillere doğru şekilde anlatma ve bu yaşananların unutulmamasını sağlamak icap ettiğini söyleyen Bayar, “bizlerin tecrübesi gençlere ışık olsun, bizlerin yaşadıklarını onlar yaşamasın” dedi.
Eskiden dernek olarak okullarda dersler verdiklerini de ifade eden Bayar, bu derslerin tekrardan yaşam bulması icap ettiğini belirtti.
Yabancıların toprak alma mevzusuna bir sınırlama getirilmesi icap ettiğini de dile getiren Bayar, hükümetin bu mevzuda önlem almasını istedi.
TMT derneğinin yeni binasını tadil ettiklerini ve Ulusal Savaşım Müzesini hayata geçireceklerini de ifade eden Bayar bu mevzuda Bakan Ataoğlu’nda destek istedi

ATAOĞLU
Başbakan Yardımcısı Gezim Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise yapmış olduğu konuşmadaTMT Derneği’nin Kıbrıs Türk halkı için oldukça ehemmiyet arz ettiğini, derneğin düşünce ve görüşlerinin kıymetli bulunduğunu belirtti.
Yabancıların toprak alma mevzusunda hükümetin ikazları dikkate alacağına değinen Ataoğlu, müzecilik anlamında Bakanlığın ihtiyaç duyulan desteği vermeye hazır bulunduğunu belirtti.
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin kendi bakanlık bünyesinde bulunduğunu, bundan dolayı müzecilik anlamında lüzumlu katkıyı koymak istediklerini dile getiren Ataoğlu, böylesi müzelerin gelecek nesiller için arşiv durumunda bulunduğunu beyan etti. 
İki devletli çözüm mevzusunda gerek parti olarak gerekse hükümet olarak aynı kararlılığı sürdürdüklerini söyleyen Ataoğlu, federasyon çerçevesinde bir çözümün artık geçerliliğini yitirdiğini kaydetti.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.