DOLAR
30,0999
EURO
32,7100
ALTIN
1.966,47
BIST
8.346,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Gök Gürültülü
5°C
İstanbul
5°C
Gök Gürültülü
Pazartesi Gök Gürültülü
6°C
Salı Az Bulutlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
8°C

KIBRIS Başbakan Üstel: Biz bu makamlara oturmaya değil, iş halletmeye geldik

KIBRIS
                                        Başbakan Üstel: Biz bu makamlara oturmaya değil, iş halletmeye geldik
06.11.2023 00:15
0
A+
A-


Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Tecim Odası 60. Olağan Genel Kurulu’na katılarak, mühim açıklamalarda bulunmuş oldu. 

Başbakan Üstel, “Küresel, bölgesel ve ülkesel ekonomik sıkıntılarla boğuştuğumuz bir dönemden geçmemize karşın, hükümet olarak, elimizde olan tüm imkanları seferber ederek, gerek halkımızın gerekse iş dünyamızın ayakta kalması adına lüzumlu her adımı atıyoruz. Tüm kesimlerle, diyalog içinde, her alanda adım atmaya ve girişimler halletmeye devam ediyoruz. Yapıcıyız, samimiyiz ve her şeyden önemlisi rasyoneliz. Gerçekleşmesi mümkün olmayan ya da ülke olanaklarının olanak vermediği söylemler geliştirmiyoruz.  Fakat ülkede yapılacak bir şey var ise bunu da hayata geçirmekten çekinmiyoruz. Yasalar çerçevesinde, ülke menfaatleri ne gerektiriyorsa, olabilecek ne ise onu yapıyoruz ve halletmeye da devam edeceğiz” dedi. 

“Tecim Odası ile yapıcı ve samimi bir işbirliğimiz var”

Üstel: “Hükümetimiz döneminde, Tecim Odası ile gerçekleştirdiğimiz yapıcı görüşmelerin sonucunda, iş dünyamıza mühim katkılar elde eden adımlar attık. {Özel sektör} çalışanlarımıza sağladığımız prim desteği bunlardan yalnız birisidir.  Yaptığımız düzenleme ile binlerce çalışana prim desteği sağlıyoruz. Tecim Odamızın bu mevzuda bizlerden memnun bulunduğunu da biliyoruz.  Bu ve benzeri adımları atmaya da devam edeceğiz. Dün olduğu şeklinde, bugün de, yarın da hususi sektörümüzün ve sanayimizin yanında duracağız” açıklamasını yapmış oldu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.