DOLAR
32,2208
EURO
34,7229
ALTIN
2.449,07
BIST
10.283,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

KIBRIS Çavuşoğlu'nun onayladığı müfredattan Başbakanın haberi var mı?

KIBRIS
                                        Çavuşoğlu'nun onayladığı müfredattan Başbakanın haberi var mı?
27.08.2023 04:22
3
A+
A-

[ad_1]

KKTC Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca onaylanan ders kitapları içerikleri görenleri şaşkına çevirdi. Coğrafya öğretmeni Rifat Can, mevzuyla ilgili toplumsal medya hesabından bir paylaşım yaparak, ilköğretim düzeyindeki ders kitaplarının içeriklerini paylaştı. 
Coğrafya Öğretmeni Rifat Can paylaşımında devletin laik yapısını zedeleyen unsurların bulunduğunun altını çizerek, bu müfredatın kim tarafınca uygun görüldüğünü sordu.

Coğrafya Öğretmeni Rifat Can’ın paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“KKTC Ulusal Eğitim Bakanlığı Web Sitesinde bulunan, İlkokul 2. Derslik / Türkçe 2 (1. Kitap) kitabında, bir serçeyi özetleyen “Okuldaki Çıtırcık” hikâyesinin incelenmiş olduğu “Etkinlik 4” bölümünde “derslik öğretmeni tesettürlü bir bayan” olarak tasvir edilmiştir. 
İlkokul 4. Derslik Toplumsal Bilgiler kitabında yeni bir değişikliğe gidilmiş, değişik ülkelerdeki aile ilişkilerine 2 ülke (Hindistan ve Filistin) örnek verilmiş olup, bunlar tanım edilirken, doğum oranı yüksekliğinden, adam egemen aile yapılarından, aileye gelin giden hanımefendilerin çocuk yapmadan gerçek sahibi olamaycağından, bilhassa adam evladı olduğunda ailede mühim konum elde edeceğinden, evliliklerin çoğu zaman görücü usulü ile yapıldığından bahsedilmektedir. 4. derslik bir ilköğretim öğrencisinin müfredatında bu ve benzeri cümlelerin bulunması ciddi kaygılara sebep olmaktadır !!! 
Bilinmelidir ki laiklik ilkelerine bağlı, uygar eğitim kriterlerinin takip edeni ve savunucusu olmaya devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki KKTC anayasasının Laiklik ve Mustafa Kemal Atatürk İlkelerine bağlılığı oldukça açık şekilde belirtilmiştir. Bu şekilde bir müfredat kimler tarafınca, iyi mi uygun görülmüştür ? 
Hükümet yetkilileri, Eğitim Bakanı ve bilhassa MUHALEFET partileri bu mevzuda ne düşünüyor ?”

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.