DOLAR
32,2384
EURO
34,7706
ALTIN
2.421,72
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

KIBRIS CTP: Okullarda Güvenlik ve Kapalı Alan Sorunları Yaşanıyor

KIBRIS
                                        CTP: Okullarda Güvenlik ve Kapalı Alan Sorunları Yaşanıyor
15.10.2023 14:44
6
A+
A-

[ad_1]

Devlet okullarındaki sorunları yerinde görmek ve eğitimcilerle sorunlarını görüşmek için başlatılan okul ziyaretleri, bu hafta, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu, Gazi-Canbulat İlkokulu, Gazimağusa Meslek Lisesi ve Gazimağusa Hususi Eğitim ve İş Eğitimi Okulu ile devam etti. Ziyaretlerde CTP heyetinde, Mağusa milletvekilleri Teberrüken Uluçay, Erkut Şahali ve Şifa Çolakoğlu ile beraber bazı ilçe yöneticileri yer aldı.

“OKULLARDA ÖĞLE ARALARINDA GÜVENLİK SORUNU VAR”
CTP heyetinin, ziyaretleri esnasında, okullardaki sorunlardan dert yanan öğretmen ve yönetimsel personeller, öğretmen eksiklikleri, öğle aralarında güvenlik problemi ve kapalı alan eksikliği problemlerine dikkat çektiler. Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu’nda yabancı öğrencilerin fazla olması sebebiyle eğitimde yaşanmış olan dil problemi ile ilgili bilgilendirmede bulunan öğretmenler, müzik ve fotoğraf odası bulunmayışı şeklinde yapısal eksikliklerden yakındılar. CTP heyeti, bir okulda sağlığa zararı dokunan olduğu belirtilen asbestli bina kullanımının devam ettiğini gözlemledi. Öğretmenlerin görevlendirmelerinde ciddi problemler olduğu yönünde data alan CTP heyeti, bazı okullarda öğretmenlerin boşta olduğu, bazı okullarda öğrencilerin öğretmenden yoksun olduğu, bazı okullarda da yönetici eksikliği olduğu yönünde yakınma aldı. Öğretmenler, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın sorunları çözmek şeklinde bir arayış içinde olmadığını, bakanlığın bir tek “partililere iş bulma kurumu” şeklinde çalıştığını dile getirdiler. CTP yeni eğitim yılının başlamasıyla beraber Lefkoşa, Girne, Mağusa, Güzelyurt, İskele ve Lefke’de bulunan 30 okulu ziyaret etmiş, ek olarak öğretmen sendikaları ile görüşerek sorunları masaya yatırmıştı.

CTP’nin her bölgede başlatmış olduğu okul ziyaretleri gelecek günlerde de sürmeye devam edecek.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.