DOLAR
32,2280
EURO
34,9729
ALTIN
2.505,81
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
24°C
İstanbul
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

KIBRIS Düzmece reçete soruşturması… Dedezade: İlaç toptancılarında da arama yapın

KIBRIS
                                        Düzmece reçete soruşturması… Dedezade: İlaç toptancılarında da arama yapın
05.10.2023 01:23
6
A+
A-

[ad_1]

İş adamı Asım Dedezade, Gündem Kıbrıs Web TV’de Çiğdem Aydın’la Iyi sabahlar programına katılarak, mühim değerlendirmelerde bulunmuş oldu. 
Düzmece reçete soruşturması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dedezade, tutuklanmaların artacağını düşündüğünü belirterek, Polise bu aşamada büyük görevler düştüğünü kaydetti. “Polisin uyguladığı sistemde polis teslim edilen ve paranın çekilmiş olduğu noktaya adapte oldu” diyen Dedezade, bunun bir de tedarik noktası olması gerektiğine dikkat çekti.

Dedezade bu kısmı, şu şekilde deklare etti:
“Ben olsam derhal mahkeme emri çıkarırdım, tüm ilaç toptancılarında arama yapardım. Birileri fazladan ilaç sipariş etti zira. Ben giderdim toptancılara derdim ki, asla mi dikkatinizi çekmedi, bu ilaç devamlı alınmış. Bunu sorardım. Bu etap sanki atlanmış benzer biçimde”

“Sıra Toplumsal Sigortalar’a da gelecek”
Mevzunun bir de toplumsal sigortalar boyutu olduğuna dikkat çeken Dedezade, halkın onaylayan mekanizmada sorun bulunduğunu bildiğini, probleminin bir tek tabip ve eczacıda olmadığının hepimiz bilincinde bulunduğunu kaydetti. ‘Yapıyı kuran ve yürütünler ne kadar güvenli ellerdedir, güvenli değilim’ diyen Dedezade, ‘sıranın onlara da geleceğine inanırım. Bir de durum kötüye kullanma edilecek. Doktorlar, eczacılar birbirlerinin isimlerini verecekler. Süreç oldukca uzun’ diye konuştu. 

“Biz halk olarak değiştik… Hırsızlık hayata geçirmeye eğilim kazandık”
“Biz halk olarak oldukca değiştik” diyen Dedezade, mühim noktalara dikkat çekti, şunları söylemiş oldu:
“Hırsız hırsızdır. İnsan partisine bakılırsa hırsızlık yapmaz. Ikimiz de halk olarak oldukca değiştik. Hırsızlığa ve hırsızlık hayata geçirmeye eğilim kazandık. Burada en mühim niçin aile kültürümüzdeki eksikliktir. Geçen yıl bizim çocuklarımız bir eğitim yılı süresince kaç gün eğitim aldı? Sendikalar devamlı eylemdeydi, bugün de hala eylemdeler. Niçin, hangi akla ve hakka bakılırsa yapılıyor bunlar? Eğer bir ülkede öteki insanlarda daha oldukca hak elde etmişsen ki sendikalarda durum budur, daha fazlasını istersin. Sadece artık bu durum durdurulmalı. Cemiyet biçim değiştiriyor zira”

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.