DOLAR
32,2543
EURO
35,0768
ALTIN
2.463,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KIBRIS Erhürman: Tepkimizi ortaya koyacağız, eylemlilik süreci büyüyerek devam edecek

KIBRIS
                                        Erhürman: Tepkimizi ortaya koyacağız, eylemlilik süreci büyüyerek devam edecek
27.10.2023 04:36
2
A+
A-

[ad_1]

CTP’den meydana getirilen yazılı açıklamaya gore, Kanal Sim’de program konuğu olan Erhürman, “Cuma akşamından sonrasında da eylemlilik süreci büyüyerek devam edecek. Bu zihniyetten kurtulmamız lazım ki gerçek gündemi çözümleriyle beraber ortaya koyalım” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’ne girişi engellenen vatandaşlarla ilgili konuşarak sözlerine başlamış olan Erhürman, şu ana kadar 12 kişinin Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş yasağıyla karşılaştığını hatırlattı. Söz mevzusu olayın toplumun geniş kesimlerini ilgilendirdiğini ifade eden Erhürman, “Ben de onlardan biri olabilirim, gitmesem mi acaba şeklinde düşünceler toplumun geneline de yayılıyor” diye konuştu. Erhürman, meselenin bir tek giriş yasağıyla karşılaşanların meselesi olmadığına da vurgu yapmış oldu. Meclis’e mevzuyla ilgili araştırma komitesi önerisi sunduklarını dile getiren Erhürman, “UBP adına meydana getirilen açıklamaya bakmış olduğunuzda, ayda yaşıyor şeklinde bir halleri var. Evlere şenlik bir konuşma. Sayın Ünal Üstel ise ‘biz hükümet adına bu görevi üstlendik’ dedi. Iyi sabahlar. İlk kişiden başlayarak hükümet olarak vazife üstlenilmesi ve şu an data vermek gerekiyordu” dedi.

-“TC ile istişare kurmaktan korktular”

Erhürman, “Birazcık da Türkiye Cumhuriyeti ile bu mevzuda istişare kurmaktan korktular. Bir şeyi sormayı bile bir korku vesilesi haline getirdiler. Bu zihniyette fazlaca gördüğümüz bir şey. Bu mevzu, bu memlekette gündemden düşürülebilecek bir mevzu değildir. Toplumun geniş kesimlerini travmatize eden bir durumdur” diye konuştu. Tufan Erhürman, dünyanın hiçbir yerinde diplomasinin önünde hukuki engel olmadığına işaret etti. Eğitimle ilgili de konuşan Erhürman, tam gün eğitim konusunu iki senedir anlattıklarını anımsattı ve “Tam gün eğitim kelimelerini aldılar ve iki gün ‘güya tam gün eğitim’ yapıyorlar. Ders saati bir tek bir saat arttı. Bir saatlik ders için kaos, iki güne yayıldı. Okul kitaplarındaki rezaletler de ortada duruyor” dedi. Ana dili Türkçe olmayan çocuklarla ilgili hazırlık sınıfları önerilerinin de ortada durduğunun altını çizen Erhürman, söz mevzusu durumla ilgili hiçbir adım atılmadığını kaydetti.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.