DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

KIBRIS Eşek Yönetim Projesi İş Birliği Protokolü İmzalandı…

KIBRIS
                                        Eşek Yönetim Projesi İş Birliği Protokolü İmzalandı…
11.08.2023 19:32
2
A+
A-

[ad_1]

Proje kapsamında oluşturulacak Bilim Kurulu tarafınca düzenlenecek geniş kapsamlı ve katılımlı çalışmaların peşinden Eşek Yönetim Planı oluşturulacak ve hayata geçirilecek.
Karpaz Eşekleri Yönetim Planı İşbirliği Protokolü, Başbakan Yardımcısı, Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yenierenköy – Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı ve Taşkent Tabiat Parkı adına Kemal Basat tarafınca imzalandı. 
ATAOĞLU; “AMACIMIZ, SORUNA BİLİMSEL, İNSANCIL VE KALICI ÇÖZÜM BULABİLMEKTİR” 
Başbakan Yardımcısı, Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yapmış olduğu açıklamada Çevre Koruma Dairesi bünyesinde meydana gelen Proje’nin bilimsel temellere bakılırsa tüm paydaşlar için kazanç getirecek şekilde gerçekleşeceğini, bunun güvence altına alınması için de projenin işleyişini denetlemekle görevli, Çevre Koruma Dairesi, Baytar Dairesi, Belediye, Tabiat Park, Üniversiteler ve Sivil Cemiyet Örgütlerinin de aralarında bulunacağı 11 kişilik bir bilim kurulunun kurulacağını dile getirdi. Amaçlarının senelerdir çözülemeyen başıboş eşek sorununa bilimsel, insancıl ve kalıcı çözüm üretmek bulunduğunu dile getiren Ataoğlu Projeye destek veren her insana teşekkür etti.
Proje kapsamında oluşturulacak Bilim Kurulu tarafınca düzenlenecek geniş kapsamlı ve katılımlı çalışmaların peşinden Eşek Yönetim Planı oluşturulacak ve hayata geçirilecek.
BAKIRCI; “BELEDİYE OLARAK PROJEYE DESTEĞİMİZ TAMDIR”
Yenierenköy – Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı da yapmış olduğu açıklamada, başıboş eşek problemininin senelerdir bölge halkı için yarattığı sıkıntılara vurgu yapmış oldu. Bölgenin mevcud eşek problemininin nihai çözümüne ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Bakırcı, Belediye imkanları dahilinde bu Projenin başarıya ulaşmış olması için her türlü desteği vereceklerini de aktardı.
BASAT; “PROJE İLE KAZAN-KAZAN-KAZAN”
İmza töreninde Tabiat Park adına da bir konuşma meydana getiren Kemal Basat, 2017 yılından beri bölgedeki başıboş eşek problemininin çözümü için emekler yaptıklarını, bu mevzuda ciddi bir data ve deneyim biriktirdiklerini söyledi. İmza edilen projenin 1 yıl hazırlık, 3 yıl uygulama ve 6 yıl yönetim olmak suretiyle toplam 10 senelik olarak planlandığını, amacının ise bilimsel temellere dayalı bir ‘Eşek Yönetim Planı’ oluşturarak mevcut kaybet-kaybet-kaybet ortamının, doğrusu hem başıboş eşeklerin bölgedeki hayvan refahına aykırı mağduriyetini, hem başıboş eşeklerden dolayı bölgedeki Hususi Çevre Koruma Bölgeleri’nin yaşanmış olan tabiat tahribatını, hem de bölge halkının başıboş eşeklerden dolayı yaşamış olduğu sıkıntıları çözerek, Proje sonunda durumu kazan-kazan-kazan’a çevirmek bulunduğunu aktardı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.