DOLAR
32,2755
EURO
34,6822
ALTIN
2.399,71
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

KIBRIS Gardiyanoğlu: Hedefimiz birçok işi olmayan gencimizi meslek sahibi yaparken, ara eleman açığını da kapatmak

KIBRIS
                                        Gardiyanoğlu: Hedefimiz birçok işi olmayan gencimizi meslek sahibi yaparken, ara eleman açığını da kapatmak
02.09.2023 16:15
3
A+
A-

[ad_1]

Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu Bakan Gardiyanoğlu’nun iş yaşamının  içinden gelen  biri olarak esnafın sorunlarını yakından bildiğini belirterek,  bu sorunları çözüme ulaştıracağına  inanç belirtti ve Bakan Gardiyanoğlu’na görevinde başarılar diledi. 

Bakan Gardiyanoğlu da emek harcama yaşamını yöneten bir bakanlık olarak her mevzuda birlik ile temas halinde olacaklarını dikkat çekti.Ülkedeki ara eleman sıkıntısına değinen Bakan Gardiyanoğlu, hayata geçirilmeye hazırlanılan projeden bahsetti. Gardiyanoğlu  çıraklık eğitimini tamamlayıp ilgili işyerlerine istihdam edilecek olan  kişilerin toplumsal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları  ile maaşlarının belli bir bölümünün bakanlık tarafınca karşılanması yönünde tek tek proje üstünde çalıştıklarını söylemiş oldu.  Gardiyanoğlu “Birçok sektörde ciddi anlamda eleman sıkıntısı yaşanıyor. Devletimizde nitelikli gençlerimiz var. Bir tek izleyeceği yolu göstermeye gereksinim var. Ekip ruhu içinde ara eleman açığının kapatılması için emekleri başlattık.  Düşüncemiz birçok işi olmayan gencimizi meslek sahibi yaparken,  öteki taraftan da  ara eleman açığını kapatmak.” şeklinde konuştu.
 

GARDİYANOĞLU: “ ESNAFA SUNULAN KREDİ MİKTARLARI  DAHA DA YÜKSELTİLMELİ”
Pandemi  ve Rusya Ukrayna savaşı sonrası  yaşanmış olan zor  süreçte düşük faizli ve uzun vadeli verilen kredilerin esnafa bir can suyu bulunduğunu  da belirten Gardiyanoğlu, Kooperatiflerden  esnafa sunulan  kedilerin miktarlarının daha da yükseltilmesini  talep etti.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.